Siedzę i obcinając głowę
wyrównuję poziom
– jako przedostatni po bogu
mam spore opóźnienie w stosunku
do życia. Oczywiście nie licząc
wielosłowia i milczeń zamkniętych
w butelce. Wciąż niedostatecznie
pełnej.
Oraz pustej.
Na koniec głowa leci w kąt,
pomiędzy papiery uprawniające
do snów.
Wywołujących burze
w szklance. Co by nie mówić
wody.
-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
admin@osme-pietro.pl
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
"Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".
Cicero "De re publica"
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
Bez akcentowania
-
- Lucile
Czyli, przeciętność najbezpieczniejsza – nie wychylać się. Peel sam sobie szkodzi, pragnąc wtopić się jednakową "masę”. Boi się oryginalności? Prawdopodobnie, to ta inność, odrębność (świadomość „lepszości”?) była przyczyną zranienia, niezrozumienia, a może nawet wyrzucenia poza nawias. Nie dla peela bycie awangardzie? Zbyt niebezpieczne? Czyli - Bez akcentowania
Jednak, nie podoba mu się takie stanowisko, buntuje się, chciałby inaczej, ale nie czyni tego; z jakiego powodu? Bo, nie warto, bo, nie ma siły, bo, czuje się wypalony, bo, życie już i tak zrównało go do przeciętności – wtopić się taki sam tłum, oto sposób przetrwania. Ale, czy warto?Marcin Sztelak pisze: ↑03 lip 2018, 09:55Na koniec głowa leci w kąt,
pomiędzy papiery uprawniające
do snów.
Wywołujących burze
Marcin Sztelak pisze: ↑03 lip 2018, 09:55mam spore opóźnienie w stosunku
do życia. Oczywiście nie licząc
wielosłowia i milczeń zamkniętych
w butelce. Wciąż niedostatecznie
pełnej.
Co widzę? Właściwie to smutne - taka rezygnacja, podlewana tym, co tam akurat mamy w butelce.
Spodobał mi się Twój wiersz, Marcinie, ale Ty przecież trzymasz poziom i wybacz, że poczytałam go w taki nieco poszatkowany sposób.
Pozdrawiam
L
-
Bez akcentowania
No to można powiedzieć - pełnia próżności ; )
- Bożena
Bez akcentowania
filozofia znad butelki-
czasem pomaga przespać burzę-