-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
admin@osme-pietro.pl
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad.
Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może bronić się przed demokratycznie podjętą decyzją.
Benjamin Franklin
UWAGA!
KONKURS NA TEKST DISCO POLO ROZSTRZYGNIĘTY!
Jeżeli tylko będziecie zainteresowani, idea konkursów powróci na stałe.
A oto wyniki
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
to one
- Lucile
uśmiechy rozsiewają jak zapach
z wystawowych sukien kuszą
barwnymi wyostrzonymi paznokciami
wystylizowane galeryjne współczesne
pompadoury
przecież widzę jak dyskretnie przesyłasz
pocałunki zmuszając do przekroczenia
czasu gdzie nawet kwiaty zmieniają się w stalowe
gwoździe wrzucam do posagowej skrzyni nie na darmo
kiedy zmienię jej przeznaczenie będą
pod ręką
---
LuBe
dwadzieścia dziewięć, jedenaście,
dwadzieścia dwadzieścia jeden
pompadoury
przecież widzę jak dyskretnie przesyłasz
pocałunki zmuszając do przekroczenia
czasu gdzie nawet kwiaty zmieniają się w stalowe
gwoździe wrzucam do posagowej skrzyni nie na darmo
kiedy zmienię jej przeznaczenie będą
pod ręką
---
LuBe
dwadzieścia dziewięć, jedenaście,
dwadzieścia dwadzieścia jeden
-
to one
Pompadoury, glamoury, tużury trochę to jak z Traktatu o manekinach Bruno Schultza
a później posagowa skrzynia i gwoździe do niej jak gwoździe do posagowej trumny
stalowe kwiaty, które rdzawią pocałunkami...Pozdrawiam
a później posagowa skrzynia i gwoździe do niej jak gwoździe do posagowej trumny
stalowe kwiaty, które rdzawią pocałunkami...Pozdrawiam
- Lucile
Chcemy stworzyć po raz wtóry człowieka, na obraz i podobieństwo manekinu.Alek Osiński pisze: ↑04 gru 2021, 00:26Pompadoury, glamoury, tużury trochę to jak z Traktatu o manekinach Bruno Schultza
z ”Traktatu o manekinach albo Wtórej Księgi Rodzaju” Brunona Schulza.
Istotnie (może coś jest na rzeczy, jako że) niedawno pisałam o Schulzu w związku z 79. rocznicą jego tragicznej śmierci.
19 listopada 1942 r. na ulicy w Drohobyczu zastrzelił go niemiecki esesman Karl Gunther.
Alku, jakie to ładneAlek Osiński pisze: ↑04 gru 2021, 00:26posagowa skrzynia i gwoździe do niej jak gwoździe do posagowej trumny
stalowe kwiaty, które rdzawią pocałunkami...
Dziękuję i pozdrawiam

-
to one
Lucile pisze: ↑30 lis 2021, 00:07uśmiechy rozsiewają jak zapach
pompadoury
[Ąąl/quote].
Właśnie teraz tak jest ,że sztuczność nierealność jest wzorcem do naśladowania.
Nie jest ważna duchowość człowieka tylko jego zewnętrzne opakowanie, nienagandnna posągowowść bez uczuć.
Pozdrawiam
- Lucile
Dziękuję
O tempora, o mores (o czasy, o obyczaje) - mogę tylko westchnąć słowami Marka Tuliusza Cycerona (żyjącego na przełomie naszej ery) w jego mowie przeciw Katylinie, ubolewającej nad ówczesnym zepsuciem i upadkiem dobrych obyczajów.
Taka niedzisiejsza jestem i nie chce mi się płynąć z coraz bardziej obowiązującym mainstreamowym nurtem.
Serdecznie

Wiesz, Wszeborze, czasami zastanawiam się, czy my przypadkiem nie zasłużyliśmy, zapracowaliśmy na tę sztuczność i epatowanie nienaturalnością. Na taką powszechną wirtualizację, za którą łatwo się ukryć i podawać „swoje prawdy do wierzenia”. Spójrz na niektóre celebrytki z ustami wypełnionymi kwasem hialuronowym (czy innymi wypełniaczami) do granic śmieszności, celebrytów „ulizanych” i wymuskanych tak, że jeden rzut oka nie starczy, by zidentyfikować płeć… a zresztą, dzisiaj, skoro - jak nam prawią - jest ich wielka mnogość, to jakie to ma znaczenie?
O tempora, o mores (o czasy, o obyczaje) - mogę tylko westchnąć słowami Marka Tuliusza Cycerona (żyjącego na przełomie naszej ery) w jego mowie przeciw Katylinie, ubolewającej nad ówczesnym zepsuciem i upadkiem dobrych obyczajów.
Taka niedzisiejsza jestem i nie chce mi się płynąć z coraz bardziej obowiązującym mainstreamowym nurtem.
Serdecznie

-
to one
świat pełen gutaperkowych ludzi (potworów) ziszcza się w zawrotnym tempie. kto ma (a przynajmniej wielu) kupkę pieniędzy powiększa elementy anatomii do monstrualnych, w efekcie karykaturalnych rozmiarów. panowie nie tylko celują w ulizaniu, w powiększaniu też. ino patrzeć jak po przekroczeniu rozsądku będą mogli... czyli Sodoma duo na horyzoncie zaczyna majaczyć.
pozdrawiam.
pozdrawiam.
-
to one
.
Lucile ja też jestem taki niedzisiejszy i bardzo mi z tym dobrze bo mogę patrzeć na te marne cuda współczesności z odpowiednim dystansem i im nie ulegać, to wszystko to marność I zwykła mierzwa, która spali się w ogniu swojego szaleństwa, wcześniej czy później.
Wszystkiego dobrego