• Nasze rekomendacje
  •  
    UWAGA!
    JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
    admin@osme-pietro.pl
    PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"

• Słup ogłoszeniowy
  •  
    Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad.
    Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może bronić się przed demokratycznie podjętą decyzją.

Benjamin Franklin

UWAGA!
    KONKURS NA TEKST DISCO POLO ROZSTRZYGNIĘTY!

Jeżeli tylko będziecie zainteresowani, idea konkursów powróci na stałe.
    A oto wyniki

JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.

Bezwzględna teoria chwili

Wiadomość
Autor
januszek

#11 Post autor: januszek » 11 paź 2022, 03:21

No tak , gdybym nie wiedział nigdy nie domyśliłbym się że to o światach równoległych :crach:
:myśli:
Krokus pisze:
21 sty 2021, 19:23
dlaczego
zawsze jest teraz
i
Krokus pisze:
02 lut 2021, 10:43
No właśnie, teraźniejszość pojmujemy wprost jako istotę istnienia, a przeszłość jest już tylko we wspomnieniach, ale czasem się zastanawiam czy istota na którą czas nie działa, czy dla niej przeszłość teraźniejszość, przyszłość istniała by materialnie i zawsze było teraz. Prędkość światła jest tą granicą, a kiedy się mogłoby ją przekroczyć to można by się było cofnąć w przeszłość, dla istoty poza czasem istnieje wszystko na raz.
przeczytałem kilka książek religijnych m.in Koniec czasów - Maria Valtorta tam jest podane że po końcu czasów(czyt. końcu świata) nastanie: Wieczne Teraz i praktycznie to co napisałeś do tego pasuje (czy jota w jotę muszę się upewnić)

dodam że:
Krokus pisze:
21 sty 2021, 19:23

właśnie ześliznęła się ze mnie
spadając w coraz odleglejsze światy
nie do przejścia żywą stopą
to musi być prawdą bo to co "ześlizgnęło się ... ( ...)" Maria Valtorta spisała i powstało wielotomowe dzieło : " Poemat Boga-Człowieka"
i to na razie tyle myślę że cdn.

ODPOWIEDZ

Wróć do „WIERSZE BIAŁE I WOLNE”