Do Nieba tak blisko
trzeba tylko wiedzieć
gdzie patrzeć
by odnaleźć siebie
zamknij oczy
i spójrz
tyle miłości
twórz
Niebo to Ona
uśmiechnięta
myśl spragniona
pamiętaj
zawsze blisko
odpowiadaj
twórz ognisko
nie podpalaj
Niebo nigdy
nie płonie
-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
admin@osme-pietro.pl
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
"Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".
Cicero "De re publica"
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
Bliskość Nieba
- eka
Bliskość Nieba
Widzę postęp w ograniczaniu : )
Czuły ten wiersz, az trudno przypisać go groźnemu mundurowi, czarne berety, niebieskie, czerwone?
Pozdrawiam.

Czuły ten wiersz, az trudno przypisać go groźnemu mundurowi, czarne berety, niebieskie, czerwone?
Pozdrawiam.

- Toyer
Cały czas się uczę:) - Pozory mogą mylić:) Co do mundury beret był zielony - byłem w jednostce strzeleckiej(nie mylić z wojskiem) ładnych parę lat - złożyłem przysięgę więc do końca życia strzelcem zostanę - chociaż nie zajmuję się tym obecnie - uczyłem się strzelać z broni ostrej - jednak zawsze byłem i pacyfistą pozostanę 
Dodam jeszcze że w mojej jednostce było sporo dzieci (chociaż ja dołączyłem jako dorosły) - to trochę takie harcerstwo mimo że to zupełnie co innego

Dodam jeszcze że w mojej jednostce było sporo dzieci (chociaż ja dołączyłem jako dorosły) - to trochę takie harcerstwo mimo że to zupełnie co innego

- eka
Bliskość Nieba
Obrona terytorialna chyba nie, jakieś towarzystwo strzeleckie? Sokół?
Fajna umiejętność, też lubiłam sobie postrzelać, oczywiście wyłącznie do papierowych celów. Z wiatrówki najczęściej. Spokój, uregulowany oddech, leniwy ruch palca... no sama przyjemność

Fajna umiejętność, też lubiłam sobie postrzelać, oczywiście wyłącznie do papierowych celów. Z wiatrówki najczęściej. Spokój, uregulowany oddech, leniwy ruch palca... no sama przyjemność

- Toyer
Obrona terytorialna ma berty brązowawe - i to jest już służba za pieniądze chociaż niewielkie - ale też nie wymaga służenia codziennie - raz w miesiącu są chyba szkolenia - w razie potrzeby żołnierze są wzywani
terytorialni to już jest wojsko - ale w kategorii niezawodowej
Byłem w związku strzeleckim - który zapoczątkował Józef Piłsudski - obecnie jest to związek paramilitarny - a to jest hymn strzelecki
https://www.youtube.com/watch?v=_k24j4F2o9w
Chyba teraz powinnaś zrozumieć już chociaż trochę lepiej

- Toyer
eka pisze: ↑27 paź 2023, 15:47Obrona terytorialna chyba nie, jakieś towarzystwo strzeleckie? Sokół?
Fajna umiejętność, też lubiłam sobie postrzelać, oczywiście wyłącznie do papierowych celów. Z wiatrówki najczęściej. Spokój, uregulowany oddech, leniwy ruch palca... no sama przyjemność![]()
Obrona terytorialna ma berty brązowawe - i to jest już służba za pieniądze chociaż niewielkie - ale też nie wymaga służenia codziennie - raz w miesiącu są chyba szkolenia - w razie potrzeby żołnierze są wzywani
terytorialni to już jest wojsko - ale w kategorii niezawodowej - takie wojsko pomocnicze
Byłem w związku strzeleckim - który zapoczątkował Józef Piłsudski - obecnie jest to związek paramilitarny - a to jest hymn strzelecki
https://www.youtube.com/watch?v=_k24j4F2o9w
Chyba teraz powinnaś zrozumieć już chociaż trochę lepiej
- Toyer
Dobra przekombinowałem edytowanie stąd dwa razy odpowiedziałem