to było małe zadrapanie
codzienne spojrzenie
powiększało rozmiary
pojawił się ból
któregoś dnia
wyszedł ze mnie
żyła w nim tylko
odrobina żalu
z trudem poznałem
tę twarz
to było tylko małe zadrapanie...
-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
admin@osme-pietro.pl
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
"Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".
Cicero "De re publica"
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
obraz podświadomości
- eka
obraz podświadomości
Temat rzeka. Swiadomość/nieświadomość/podświadomość. Szalenie ciekawe terytoria psyche. Ich powiązania.
A tutaj... hm.
Poznawać można tylko świadomie. Czyli podświadomość rozdrapała rankę, a świadomość ją niemal zagoiła?
co prawda, mnie się wydaje, że rozdrapuje raczej świadomość. Podświadomość działa we śnie, w emocjach, popędach. Ale do końca jasne to nie jest.
Ciekawy wiersz
Portret Doriana Grey'a się kłania
Wrzucanie (świadome) zła w obraz.

A tutaj... hm.
Poznawać można tylko świadomie. Czyli podświadomość rozdrapała rankę, a świadomość ją niemal zagoiła?

Ciekawy wiersz

Portret Doriana Grey'a się kłania

-
Podświadomość nie dawała spokoju świadomości, na początku była małą rysą, świadomość spoglądała i na początku nic nie rozumiała, rozmiar rany się powiększał, to co było dawną ideą, marzeniem, drogą, miłością, zostało zniszczone, przetrwał jakiś fragment w podświadomości i z czasem pojawił się ból, wyparcie nie pomogło, został żal za czymś do czego nie da się wrócić, ale...
- eka
obraz podświadomości
Dzięki, Krokusie, za interpretację. Pozdrawiam