-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
admin@osme-pietro.pl
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
"Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".
Cicero "De re publica"
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
mały książę
-
mały książę
na naszej planecie potaniały saszetki z uśmiechniętym kotkiem
a wiesz w tę starszą rózię sporadycznie kidrają
nie dziwota od kiedy zdostępniały
środki ze strzałką do góry możni i prości za młodością gonią
niebo plaża i szyldy w kurowisku nad grzanym jeziorem
oblatują z niebieskawego sztafażu
ktoś nieźle zarobił na taniej cynfolii chyba nawet nie miała
wschodnioazjatyckiego rodowodu
pamiętasz pijaka celebrytę staszka przeszedł na własne eliksiry
kupne podrażniały żołądek i jelito grube
fakt bez ładu i składu gada z echem od gór ale nie hoduje pawi
no i białym myszkom zostawia zacier pod jaworem
ja pierdolę że tak powiem w szkole na zapomnienie cię szykują
nie jesteś smerfoniasty w tej śmiesznej pelerynce
do tego nieskażony jednopłciowo
antłan twój papierowy tatuś też na półce ze smędzielami zalega
a wiesz w tę starszą rózię sporadycznie kidrają
nie dziwota od kiedy zdostępniały
środki ze strzałką do góry możni i prości za młodością gonią
niebo plaża i szyldy w kurowisku nad grzanym jeziorem
oblatują z niebieskawego sztafażu
ktoś nieźle zarobił na taniej cynfolii chyba nawet nie miała
wschodnioazjatyckiego rodowodu
pamiętasz pijaka celebrytę staszka przeszedł na własne eliksiry
kupne podrażniały żołądek i jelito grube
fakt bez ładu i składu gada z echem od gór ale nie hoduje pawi
no i białym myszkom zostawia zacier pod jaworem
ja pierdolę że tak powiem w szkole na zapomnienie cię szykują
nie jesteś smerfoniasty w tej śmiesznej pelerynce
do tego nieskażony jednopłciowo
antłan twój papierowy tatuś też na półce ze smędzielami zalega
-
mały książę
Fajne te językowe guzły na konopnym sznurze, a i socjologicznie-obyczajowo dobrze klepie...
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
mały książę
fajna pochwałka, dzięki.
pozdrawiam
pozdrawiam
- eka
mały książę
Ale ponarzekałeś, starzejesz się! Cały Zimny nie bądź
Dobre pisanie, pomysłowe wykorzystanie inspiracji.

Dobre pisanie, pomysłowe wykorzystanie inspiracji.
-
mały książę
do rytuału starszych należy
przyganiać zwyczajom młodzieży
ale tym razem młodzi w polityce jakby zbyt rewolucyjni w podcinaniu korzeni. ale mi tam coraz bardziej to zwisa ja już z dnia na dzień o pół stopnia frajenharta zimniejszy
dawne życie idzie w dal tylko tylko kobiet, kobiet żal. maluczko a będą przywdziewać dłuższe szaty i mniej będą mieć do wysłowienia. ech, Iwan Karamazow jakiś czas temu był stwierdził; nadmiar wolności = no właśnie zaczyna być to widać.
przyganiać zwyczajom młodzieży
ale tym razem młodzi w polityce jakby zbyt rewolucyjni w podcinaniu korzeni. ale mi tam coraz bardziej to zwisa ja już z dnia na dzień o pół stopnia frajenharta zimniejszy

- eka
mały książę
Rytuał... no właśnie. O tempora, o mores! - słychac było w starożytnym Rzymie, a ludzkość przetrwała : )
I jeszcze, ojczulek braci Karamazow jakiegokolwiek prawa do pouczania/narzekania (ze względu na postępowanie wobec nich) nie ma, drań jeden.
konwersja z Celsjusza na Fahrenheita Ciebie nie dotyczy, zatem zazdroszczę, bo pewnie grubo ponad 80 stopni mam w pokoju.
I jeszcze, ojczulek braci Karamazow jakiegokolwiek prawa do pouczania/narzekania (ze względu na postępowanie wobec nich) nie ma, drań jeden.

- eka
mały książę
Co tam ateista Iwan rzekł, nie pamiętam, chyba coś w stylu braku Boga i związanej z tą okolicznością absolutnej wolności. Ale cierpienie dzieci bardzo przeżywał.
Temat rzeka.
Moralność to kwestia sumienia, i empatii. Czym jest sumienie? Ano właśnie, wiesz? : )
Pokolenie najmłodsze są inne, Zimny. I żadni islamiści tego nie zmienią.
Tradycyjny model rodziny zmienił się z chwilą powszechnego podejmowania pracy przez kobiety.
samodzielność finansowa to clou.
Nigdy nie było idealnie, zawsze starsi bronią iluzji.
Ale się rozgadałam... ucisz, spróbuj
Temat rzeka.
Moralność to kwestia sumienia, i empatii. Czym jest sumienie? Ano właśnie, wiesz? : )
Pokolenie najmłodsze są inne, Zimny. I żadni islamiści tego nie zmienią.
Tradycyjny model rodziny zmienił się z chwilą powszechnego podejmowania pracy przez kobiety.
samodzielność finansowa to clou.
Nigdy nie było idealnie, zawsze starsi bronią iluzji.
Ale się rozgadałam... ucisz, spróbuj

-
mały książę
ano zdaje się najskuteczniejsza

droga eko mniemam że (albo mi się zdaje) niecałkowicie masz rację. wszelkie ruchy niewieście ku wyzwoleniu lasek z ciemiężenia przez płaskich gburów możliwe są tylko w strefie rasy białej i tak na prawdę od niedawna. ale wola przetrwania tejże populacji (przynajmniej w Europie) coraz bardziej przypomina schyłkowe nastroje i upadek Imperium Rzymskiego. tam też balanga i swoboda obyczajowa wzrastała stosownie do zbliżania się "roku zerowego". bawiono się, wymyślano co rusz nowe tańce a na (wtedy) północy kuto miecze na potęgę. jak myślisz, Rzymianie przejmowali się sytuacją? raczej olewali "wszak my chorążowie postępu i czego tam jeszcze. jak się skończyło, póki co (zgredy) wiemy z lekcji historii, której nie będzie. podobieństwa, żeby nie wiem jak zacierać istnieją, z tym, że w dobie współczesnej kują na południu. jam starzec już raczej matuzalemowy jakby, więc po staremu se pójdę w zaświaty. dla młodszych chłopów ewentualna oferta zmiany obyczajowości i religii niesie spore zainteresowanie (znowu chłopy górą, i metaforycznie i fizycznie) baby jakby nie, ech nichil novi solei.
alemse pogledził

- eka
mały książę
Kolor skóry nieistotny, rozwój cywilizacyjny, postęp ekonomiczny, edukacyjny, łatwość komunikacji... i w USA
Afroamerykanki są w sytuacji białej kobiety. To przyjdzie wraz z postępującym duchem czasu.
Taak, istnieje teoria o czasie trwania rozwiniętej, bogatej cywilizacji, to ok. 300 lat.
Wiesz, Zimny, zawsze biedniejsi będą chcieli dobić do statusu bogatszych, diogenesi są w zdecydowanej mniejszości : ) Czynnik ekonomiczny, ale co też bardzo istotne - klimatyczny, powodują wrażenie oblężenia Europy od południa głównie. Tysiące, tysiące trupów pochlonęło Morze Śródziemne, i to ich nie zatrzymuje.
Dlaczego, może wiesz? Jak słyszę, że to wina nielegalnych przewoźników, nóż mi się w kieszeni otwiera.
W dobie wszechobecnej telefonii komórkowej wiedzą o śmiertelnym zagrożeni, nawet Pigmeje mają smartfony.
Albo się podzielimy, a także wchłoniemy sporą część nowych "Hunów", albo... przegramy europejski dobrostan? Wielka polityka to różne scenariusze przyszłości.
A wraxxając do kobiet, jasna cholera mnie bierze, kiedy szacowny, katol patriarchalny ma decydować o moim ciele. Oczywiście z głęboko umocowanego umiłowania życia. Tak jest łatwo, pytanie czemu więc tyle dzieciaczków jest bitych, mordowanych każdego roku.
Może dla równowagi, w końcu mamy niż demograficzny, każdy facet zacznie łożyć na utrzymanie, wychowanie jednego obcego dziecka poczętego, którego "tatuś" znikł.
No i absolutnie co najmniej do 70-tki niech będzie zakaz podejmowania leczenia jąder, które mogłoby skutkować obniżeniem płodności. No i obowiązkowe leczenie impotencji. Męskie ciało to cud dający życie, przynajmniej jego fragment.

Afroamerykanki są w sytuacji białej kobiety. To przyjdzie wraz z postępującym duchem czasu.
Taak, istnieje teoria o czasie trwania rozwiniętej, bogatej cywilizacji, to ok. 300 lat.
Wiesz, Zimny, zawsze biedniejsi będą chcieli dobić do statusu bogatszych, diogenesi są w zdecydowanej mniejszości : ) Czynnik ekonomiczny, ale co też bardzo istotne - klimatyczny, powodują wrażenie oblężenia Europy od południa głównie. Tysiące, tysiące trupów pochlonęło Morze Śródziemne, i to ich nie zatrzymuje.
Dlaczego, może wiesz? Jak słyszę, że to wina nielegalnych przewoźników, nóż mi się w kieszeni otwiera.
W dobie wszechobecnej telefonii komórkowej wiedzą o śmiertelnym zagrożeni, nawet Pigmeje mają smartfony.
Albo się podzielimy, a także wchłoniemy sporą część nowych "Hunów", albo... przegramy europejski dobrostan? Wielka polityka to różne scenariusze przyszłości.
A wraxxając do kobiet, jasna cholera mnie bierze, kiedy szacowny, katol patriarchalny ma decydować o moim ciele. Oczywiście z głęboko umocowanego umiłowania życia. Tak jest łatwo, pytanie czemu więc tyle dzieciaczków jest bitych, mordowanych każdego roku.
Może dla równowagi, w końcu mamy niż demograficzny, każdy facet zacznie łożyć na utrzymanie, wychowanie jednego obcego dziecka poczętego, którego "tatuś" znikł.
No i absolutnie co najmniej do 70-tki niech będzie zakaz podejmowania leczenia jąder, które mogłoby skutkować obniżeniem płodności. No i obowiązkowe leczenie impotencji. Męskie ciało to cud dający życie, przynajmniej jego fragment.