-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
admin@osme-pietro.pl
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
"Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".
Cicero "De re publica"
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
Desert flower
-
Desert flower
Desert flower
dodatkowa porcja ryżu
wybielała nadzieję
nic bardziej mylnego
to inny kolor
ciemnoskóra trzylatka z demonem
wszystkie mają diabła
nie tylko w oczach
rankiem kamień rozkwitał rubinem
akacjowe kolce
jak płomienne piekło
kaleczą dziecięcą niewinność
brzemię profanuje
człowieczeństwo
po grudach
torowała własną drogę
Pirelli zdemaskował jej czas
i pory roku
jaskrawe światła
nie oślepiły pustyni
w świadomości nadal tkwi
zraniony świat
.
dodatkowa porcja ryżu
wybielała nadzieję
nic bardziej mylnego
to inny kolor
ciemnoskóra trzylatka z demonem
wszystkie mają diabła
nie tylko w oczach
rankiem kamień rozkwitał rubinem
akacjowe kolce
jak płomienne piekło
kaleczą dziecięcą niewinność
brzemię profanuje
człowieczeństwo
po grudach
torowała własną drogę
Pirelli zdemaskował jej czas
i pory roku
jaskrawe światła
nie oślepiły pustyni
w świadomości nadal tkwi
zraniony świat
.
-
Desert flower
tak się złożyło, że nie oglądałem, ani czytałem. każdy ma swoją pustynię duchową, towarzyską. nie każdy ma tę naturalną, piaszczystą. wychodząc z tej czy tej, różnie można trafić. mogą to być ogrody ukwiecone, lub ogrody "złych sadzonek"
-
Widziałem film, piękna aktorka i straszna krzywda, tak to zraniony świat, ktoś sobie coś wymyślił i przerąbane.
- eka
Desert flower
Też widziałam, świetnie zagrana postać.
A czytając Twój wiersz, Gajko, uświadomiłam sobie zmianę desygnatu słowa: człowieczeństwo.
Oczywiście wielu ludzi można dawną jego zawartością ozdobić, ale trend jest taki, jaki tu podajesz.
Ileż zła zawiera to pojęcie.
Dobry wiersz!

A czytając Twój wiersz, Gajko, uświadomiłam sobie zmianę desygnatu słowa: człowieczeństwo.
Oczywiście wielu ludzi można dawną jego zawartością ozdobić, ale trend jest taki, jaki tu podajesz.
Ileż zła zawiera to pojęcie.
Dobry wiersz!

-
Desert flower
Krokus
Ot życie - jej się udało, ale te wszystkie biedne afrykańskie dzieci nadal cierpią.
Pozdrawiam

Ot życie - jej się udało, ale te wszystkie biedne afrykańskie dzieci nadal cierpią.
Pozdrawiam
-
Desert flower
Ekuś 
Widziałam i czytałam "Kwiat pustyni" Dla mnie to jakaś masakra, niedouczone plemiona masakrują swoje dzieci.
Pozdrowionka

Widziałam i czytałam "Kwiat pustyni" Dla mnie to jakaś masakra, niedouczone plemiona masakrują swoje dzieci.
Pozdrowionka

- eka
Desert flower
Może i niedouczone, ale zawzięty, ciemny patriarchat prawie skutecznie zdominował wolność kobiety.
Nie kierował się genofobią, ale najbardziej durnym przyznaniem sobie prawa własności w stosunku do kobiet.
Nie kierował się genofobią, ale najbardziej durnym przyznaniem sobie prawa własności w stosunku do kobiet.
-
Desert flower
Ekuś

Czasem kiedy czytam, czy oglądam jakieś filmy, to mnie wkurza totalnie takie podejście do tematu, gdzie kobieta zawsze jest kozłem ofiarnym, zawsze gotowa na każde zawołanie, a pan i władca tylko rozkazuje i czerpie wątpliwą satysfakcję z poniżania drugiego człowieka. Może kiedyś ktoś im otworzy oczy, oczywiście w co wątpię, ale trzeba mieć nadzieje.
Pozdrowionka

- eka
Desert flower
W 1991 ostatni kanton w bogatej, wyedukowanej Szwajcarii przyznał kobietom prawo wyborcze. Maria Skłodowska otrzymała katedrę na Sorbonie po otrzymaniu nagrody Nobla.
Długa droga do równości.
Pozdrawiam, Gajko.

Długa droga do równości.
Pozdrawiam, Gajko.