• Nasze rekomendacje
  •  
    UWAGA!
    JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
    admin@osme-pietro.pl
    PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"

• Słup ogłoszeniowy
  •  
    Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad.
    Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może bronić się przed demokratycznie podjętą decyzją.

Benjamin Franklin

UWAGA!
    KONKURS NA TEKST DISCO POLO ROZSTRZYGNIĘTY!

Jeżeli tylko będziecie zainteresowani, idea konkursów powróci na stałe.
    A oto wyniki

JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.

splątanie

Wiadomość
Autor
Krokus
splątanie

#11 Post autor: Krokus » 23 lut 2023, 19:50

eka pisze:
23 lut 2023, 16:19
Krokus pisze:
22 lut 2023, 18:20
Nie, dzięki, nie muszę pisać prywatnych wiadomości, a moje publikacje ma też na innych portalach, które działają.
Ósme tez działa : ) Co prawda, po wielkim trzęsieniu światopoglądowym w 2018, wstrząsy wtórne zmusiły nas do przesiedlenia się na całkiem nowe Forum. Ofiar było dużo. Wielu użytkowników nigdy na Nowym już się nie pojawiło.
Cena wysoka.
lczerwosz pisze:
22 lut 2023, 18:14
Będę musiał na godzinę przejąć Twoje konto, popróbować, wytestować, ustanowić na ten czas moje hasło, potem sobie musisz zmienić to hasło, proponuję czwartek w południe?
Leszku, zawsze mnie to intrygowało. Admin może wejść w treść PW, tak?
Bo rozumiem, że hasło dotyczy logowania na portal?
:myśli:
eko, cenie Twoje komentarze i wysłałem Ci kilka wiadomości, które nie dotarły, no cóż... Pisałaś kiedyś, żebym coś opublikował, ale niestety nie mam o tym pojecia i wysłałem cos tam jakimś tam wydawnictwom, bez odpowiedzi, wiec to chyba niewiele jest warte i chciałem ci tak prywatnie o tym napisać, ale nie dało się

Awatar użytkownika
lczerwosz

splątanie

#12 Post autor: lczerwosz » 23 lut 2023, 23:18

Krokus pisze:
23 lut 2023, 19:50
Admin może wejść w treść PW, tak?
Bo rozumiem, że hasło dotyczy logowania na portal?
Nie jest to takie proste. Jest jawne, widoczne dla użytkownika.
Admin nie może w sposób skryty podglądać PW. Nie może podejrzeć jego sekretnego hasła.
Ale admin może zmienić hasło użytkownika, wtedy admin zna to nowe (ale nie stare) hasło, a użytkownik nie zna nowego. To jest jedyny czas, kiedy admin może testować i ogólnie działać w imieniu użytkownika używając tego nowego - tymczasowego hasła. Po zakończeniu swych czynności, admin informuje użytkownika, jakie dał mu tymczasowo hasło i użytkownik zmienia sobie hasło na swoje sekretne hasło, którego nikt oprócz użytkownika nie zna. Od tej chwili admin znowu nie ma dostępu do konta użytkownika, a użytkownik ma już dostęp, bo zna swoje sekretne hasło. Jeśli admin nie poinformuje użytkownika, jakie mu nadał hasło tymczasowe, to jest jednoznaczne z przejęciem konta użytkownika przez admina, użytkownik nie ma już wstępu w takim przypadku na swoje konto.
Dlatego zmiana hasła przez admina odbywa się tylko za obopólną zgodą i na zasadzie zaufania. Użytkownik, który nagle nie może się zalogować, gdy system twierdzi, że hasło stało się nieprawidłowe, może podejrzewać, że mu to hasło admin samowolnie zmienił. Ale najpierw lepiej sprawdzić pisownię i ewentualne naciśnięcie klawisza CapsLock. No i do tego dochodzi limit nieudanych logowań i ewentualna konieczność odpowiadania na pytanie, gdzie brzmi chrząszcz.

Awatar użytkownika
nie
splątanie

#13 Post autor: nie » 24 lut 2023, 12:41

W czcinie
Okres ważności moich postów kończy się w momencie ich opublikowania.

Awatar użytkownika
eka

splątanie

#14 Post autor: eka » 24 lut 2023, 18:11

Krokus pisze:
23 lut 2023, 19:50
wysłałem cos tam jakimś tam wydawnictwom,
Droga do papierowej publikacji łatwą nie jest. Mimo to warto próbować, msz.
Moja skrzynka działa, więc problem leży w Twojej. Dzięki za info.
lczerwosz pisze:
23 lut 2023, 23:18
Nie jest to takie proste.
Jeśli dobrze zrozumiałam, w sytuacji kiedy nie można się zalogować, mogło ewentualnie dojść (o ile to nie ban) do przejęcia konta przez ciekawskiego admina : ) Raz taką sytuację miałam, ale nie w czasie pełnienia przez Ciebie funkcji admina.
Tak sobie myślę teraz... czy ja, baba, zarządzając portalem, wygrałabym ze swoją ciekawością? :myśli:
Chyba nie. Lubię wiedzieć. Pewnie dla spokoju sumienia zlikwidowałabym pewutki. Są portale bez wewnętrznej poczty.
No ale z drugiej strony ludzie chcą się komunikować... hm.
Bywa że prywatne wiadomości bywają niecnie wykorzystywane przez samych userów. Napisz takiej jednej, czy jednemu, coś tam w zaufaniu, a dla swoich celów rozniesie po necie.
I bądź tu mądry.

Dzięki za wyjaśnienie,

:kofe:

Agnieszka R.

splątanie

#15 Post autor: Agnieszka R. » 24 lut 2023, 18:57

Racja Eko są tacy co wyniosą wszystko z prywatnej korespondencji i do publiki podadzą. To jest dla mnie straszne. Taki delikwent to jaj dla mnie nie ma. To gryzipiórek nie facet nie dżentelmen. Ale są też właśnie tacy. Ja ostatnio mniej będę w sieci. Bardzo się zrazilam bardzo do ludzi :( A już było u mnie okej juz się pokochalam zaakceptowalam to trafił się taki jeden we wcieleniu chyba diabła samego :( jak to trzeba uważać...

Awatar użytkownika
lczerwosz

splątanie

#16 Post autor: lczerwosz » 24 lut 2023, 23:37

nie pisze:
24 lut 2023, 12:41
W czcinie
cane beetle sounds in Szczebrzeszyn
eka pisze:
24 lut 2023, 18:11
w sytuacji kiedy nie można się zalogować, mogło ewentualnie dojść (o ile to nie ban) do przejęcia konta przez ciekawskiego admina : )
zawsze w takim przypadku musi dojść do podania użytkownikowi nowego hasła przez admina, inaczej to zabranie użytkownikowi konta. Reset hasła jest także konieczny także wtedy, gdy użytkownik pomyli wszystko, hasła zapomni, a wtedy hulaj admino-dusza, dobrze, że mi to pomogłaś określić w szczegółach. I nie wódź nas na pokuszenie...
A splątanie dotyczy już nie tylko telewizji, którą ogląda Agnieszka, ale medium, w którym to wszystko jest opisane, które czyta Agnieszka R. i które jest dla niej straszne.
Ale nie bójmy się Internetu, jak i telewizji, to tylko zwielokrotnione poglądy.

Awatar użytkownika
eka

splątanie

#17 Post autor: eka » 25 lut 2023, 08:14

To smutne, Agnieszko. Ale wiesz, co rusz ktoś nas (w realu czy w necie) zawodzi. Dystans trzeba złapać. Dobrych ludzi na Twojej drodze niech będzie więcej. Trzymam kciuki.
:rosa:

: ) Czyli tylko jawnie...
Dzięki, Admin.

:kofe:

ODPOWIEDZ

Wróć do „WIERSZE BIAŁE I WOLNE”