• Nasze rekomendacje
  •  
    UWAGA!
    JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
    admin@osme-pietro.pl
    PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"

• Słup ogłoszeniowy
  •  
    "Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".
    Cicero "De re publica"

JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.

koniec sezonu

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Mchuszmer

koniec sezonu

#21 Post autor: Mchuszmer » 18 paź 2018, 09:21

Hejhej, Mirek. Niby taki, jak zwykle, ale właśnie to poszarpanie (płynne poszarpanie) go wyróżniło i dało poczuć zrezygnowanie i ciężar, jakby wersy szły przez ściśnięte gardło; podoba się.

Miło Cię widzieć, Ardo :-D.
mchusz, mchusz.

Agnieszka R.

koniec sezonu

#22 Post autor: Agnieszka R. » 18 paź 2018, 09:45

Panie Mchuszmerze i to ma być refleksja? nowy wymiar? podoba się, i tylko tyle?:) Przecież tutaj ałtor powrzucał różne grzyby do barszczu w tym smrodusy i uważa że zrobił pyszną zupę, z zagubionych księżyców? a ja się pytam szacownych recenzentów, szanowne grono Portalu tegoż zacnego:) o czym ta zupa jest? ja nie jestem jakiś demirug, ale czuja do wierszy mam, ja zwykła kobieta i nie będę przytaczać świetnego geniusza, że "wiem, że nic nie wiem":) powiedzmy szczerze Panie Szmerze, że znajomość ałtora z innego portalu nie zwalnia od uczciwej oceny tekstu powyższego i przyznania, że to zwykły gniot. No ludzie, gdzie ja jestem? Na portalu literackim czy pod sklepem?

Awatar użytkownika
mirek13

koniec sezonu

#23 Post autor: mirek13 » 18 paź 2018, 10:37

Tam jest rzeczywiście twoje miejsce.
Z ziomalami pod sklepem.
Dzięki Szymek.

Agnieszka R.

koniec sezonu

#24 Post autor: Agnieszka R. » 18 paź 2018, 10:40

Mireczku jam niedorozwinięta, ale mam piękny uśmiech:) jestem Beatka.
" To prawda,
że wzrastałam krzywo,
z kończynami w niewłaściwych
miejscach
i gigantyczną głową
kręcącą się wokół własnej osi.
Ale jakie ja miałam życie!
Jakie doświadczenia!"
J. Katz

Awatar użytkownika
mirek13

koniec sezonu

#25 Post autor: mirek13 » 18 paź 2018, 10:44

Jesteś, kim jesteś.
Kompletnie mnie to nie interesuje, bo pewnie masz pełno imion i nicków.
Ale idź już stąd, bo strasznie śmiecisz.
Już znam twoją opinię, dziękuję i żegnam, bo nie wiem (albo wiem) coś się tak nagle do mnie przypieprzyła.
I nie ma to nic wspólnego z wierszem.
Cześć. :beer:

Awatar użytkownika
biegnąca po fali

koniec sezonu

#26 Post autor: biegnąca po fali » 18 paź 2018, 12:37

Są może na tym portalu jacyś Admini? Bo tutaj ewidentnie uprawia się trolling, a władza nic. No prawie nic.
i przeszłość
dopóki widać ślady

AS...

za zamknięciem powiek wolność
o której nie umiem myśleć

witka

Awatar użytkownika
Mchuszmer

koniec sezonu

#27 Post autor: Mchuszmer » 18 paź 2018, 18:42

trudne dzieciństwo pisze:
18 paź 2018, 09:45
Panie Mchuszmerze i to ma być refleksja? nowy wymiar? podoba się, i tylko tyle?:) Przecież tutaj ałtor powrzucał różne grzyby do barszczu w tym smrodusy i uważa że zrobił pyszną zupę, z zagubionych księżyców? a ja się pytam szacownych recenzentów, szanowne grono Portalu tegoż zacnego:) o czym ta zupa jest? ja nie jestem jakiś demirug, ale czuja do wierszy mam, ja zwykła kobieta i nie będę przytaczać świetnego geniusza, że "wiem, że nic nie wiem":) powiedzmy szczerze Panie Szmerze, że znajomość ałtora z innego portalu nie zwalnia od uczciwej oceny tekstu powyższego i przyznania, że to zwykły gniot. No ludzie, gdzie ja jestem? Na portalu literackim czy pod sklepem?
Beatko droga :-) Twoja optyka, Twój czuj i co tam jeszcze, co uważasz za jedynie słuszne. Ja niczego Tobie nie narzucam.
Dziwne zarzuty, bo przecież sama produkujesz tylo złośliwe epitety i nie wynikło z nich póki co nic (może jedynie uwaga, że wiersz jest porwany, ale nie wiadomo, w jakim sensie). U mnie nie tylko lajk, ale to, co napisałem, odnosząc się do formy, która na moje emocje działa i wolno jej. Treść wiersza nie jest szczególnie zawoalowana i nie czułem potrzeby doktoryzowania się nad nią, ale zastanawia mnie, czemu "różne grzyby" - tu nawet nie ma wielu rekwizytów, a takie księżyce to np. i wypatrywanie ich, i czas, który przeważył i obiektywnie nie wróci, i noce etc.
Nie, ngdzie nie twierdzę, że to mega wyrafinowane, ale też skupiam się przecież na formie i wkomponowuje mi się to w całość. Btw, szarpanie fajnie współgra z pajęczyną.
Możesz nie pamiętać z innego miejsca, że nieraz Mirkowi tekst zjechałem, ale to nie ma znaczenia: swoją interpretację możesz nałożyć na każdy post, tylko, że dziwnie to wygląda, kiedy wobec Ciebie można było (a nie zrobiłem tego) poczynić podobny zarzut, tylko na odwrót - w końcu się znacie (a już na pewno zwraca uwagę ta zawziętość w nawracaniu). Miłujmy się. :-)
mchusz, mchusz.

Agnieszka R.

koniec sezonu

#28 Post autor: Agnieszka R. » 18 paź 2018, 18:57

Dziękuję Panie Szmerze. Miłujmy się:)
Pozdrawiam
Beatka:)

Awatar użytkownika
Mchuszmer

koniec sezonu

#29 Post autor: Mchuszmer » 18 paź 2018, 19:29

:cha:
Simon Alex.
mchusz, mchusz.

szczepantrzeszcz

koniec sezonu

#30 Post autor: szczepantrzeszcz » 18 paź 2018, 20:45

Cholera, moje sny też obrastają pajęczyną niczyją. Samo nie przejdzie.

Dobre, bo wytrawne ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „WIERSZE BIAŁE I WOLNE”