Czasem lepiej nic nie pisać
ciotka mówiła
nic bardziej nie plami kobiety
jak atrament
-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
admin@osme-pietro.pl
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
"Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".
Cicero "De re publica"
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
Dobrze ułożona
-
Dobrze ułożona
Ostatnio zmieniony 19 mar 2020, 18:18 przez Agnieszka R., łącznie zmieniany 1 raz.
-
Dobrze ułożona
Wiem kawonaławizm ale czasem człowiek musi bo inaczej się udusi
- tabakiera
Nie ciotka, tylko Tadeusz Dołęga-Mostowicz w "Pamiętniku pani Hanki".Agnieszka R. pisze: ↑19 mar 2020, 16:16Czasem lepiej nic nie pisać
ciotka mówiła
nic bardziej nie plami kobiety
jak atrament
Nie zdążyłam skomentować wcześniej wstawionego tekstu, ktoś z pracy zadzwonił i musiałam zrobić pilną rzecz.
Tamto to był nie tyle kawonaławizm, co wylany z siebie potok słowny z dużą dawką oceny przedstawionej postaci.
A fajnie, jak czytelnik ocenia sam.
No i chyba słowo "mąż" w koła Macieju się powtarzało.
Zauważyłam, że masz sporo takich "szalonych" tekstów.
Wszystkie emocjonalne, niektóre na granicy afektu, a nawet w afekcie chyba pisane.
Ich zaletą jest naturalność.
Ale mam wrażenie, że bardziej służą one oczyszczeniu własnego gardła od krzyku, niż literaturze.
Czy to źle?
Niekoniecznie.
Wykrzyczeć się czasem trzeba.
-
Dobrze ułożona
Tabakiero, dzięki wielkie. Ten tekst... No cóż ulzylam sobie. Ta baba wytracila mnie z równowagi. To Nie był dobry tekst. Tak jakbym pisała o sąsiedzie któremu się krowa ocielila:) I nie mogłam tego przeżyć. Ale swoją drogą paskudne babsko na pokaz. Hipokryzja i tyle. I już kończę bo znowu się nakręcam.
-
Dobrze ułożona
Chyba każdy ma taką "ciocię" lub "wujka"...
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.