• Nasze rekomendacje
  •  
    UWAGA!
    JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
    admin@osme-pietro.pl
    PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"

• Słup ogłoszeniowy
  •  
    "Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".
    Cicero "De re publica"

JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.

Do

ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Agnieszka R.

Do

#1 Post autor: Agnieszka R. » 08 lis 2022, 20:32

Prz.
Ostatnio zmieniony 28 mar 2023, 21:40 przez Agnieszka R., łącznie zmieniany 3 razy.

januszek

Do lekarstw

#2 Post autor: januszek » 08 lis 2022, 22:09

No , jak dla mnie najciekawszy, najlepszy z tych zaczynających się od słów:
Agnieszka R. pisze:
08 lis 2022, 20:32
przyjęłam leki
A słowa
Agnieszka R. pisze:
08 lis 2022, 20:32
i wtedy po raz pierwszy zrozumiałam moją matkę o której ksiądz na pogrzebie powiedział jeśli ktoś jest bez grzechu niech pierwszy rzuci
zestawiłem z "Historia nawróconej duszy" - końcowym fragmentem z :

https://www.abbapater.pl/bog-ojciec-glo ... bjawienie/

wersja audiowizualna: https://www.youtube.com/watch?v=9vyPisg87nc

zamieszczam istotny fragment , podkreślenie moje.

"... W tym momencie – przed wydaniem ostatniego tchnienia – otwiera oczy, uznaje swoje grzechy i to jak bardzo oddalał się od prawdziwej drogi prowadzącej do Mnie. Następnie przychodzi do siebie i – żałosnym głosem, którego nikt z obecnych wokół nie słyszy – mówi Mi: „Boże mój! Teraz widzę, jak Twoja Miłość do mnie, o Panie, była wielka, a ja stale Cię obrażałem tak złym życiem. Nigdy nie myślałem o Tobie, Panie, mój Ojcze, mój Zbawicielu. Ty widzisz teraz wszystko. Proszę Cię, Panie, o wybaczenie mi całego tego zła, które widzisz we Mnie i które wyznaję w zawstydzeniu. Kocham Cię, mój Ojcze i Zbawicielu”.

Umarł w tej samej chwili. Oto jest przede Mną. Sądzę go z miłością Ojca, jak Mnie nazwał, i jest zbawiony. Przez pewien czas pozostanie w miejscu ekspiacji, potem będzie szczęśliwy na wieki. A Ja, jak za jego życia radowałem się w nadziei, że zbawię go przez jego skruchę, tak jeszcze bardziej raduję się z Moim dworem niebieskim, że zrealizowałem Moje pragnienie i że jestem jego Ojcem na całą wieczność. ...."

Wynika z niego że jest możliwe nawrócenie w ostatniej chwili, niezauważalne dla otoczenia i w tym znaczeniu słowa wypowiedziane na pogrzebie "Krysi" są słuszne i prawdziwe.

Pozdrawiam serdecznie.

Marcin Sztelak

Do lekarstw

#3 Post autor: Marcin Sztelak » 09 lis 2022, 18:21

Są tacy, którzy rzucą, bez zastanowienia... Wiersze udany, tylko można by podzielić ten długi wers, że względów hmm... graficznych.

Agnieszka R.

Do lekarstw

#4 Post autor: Agnieszka R. » 10 lis 2022, 08:58

Dziękuję serdecznie :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „WIERSZE BIAŁE I WOLNE”