-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
admin@osme-pietro.pl
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad.
Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może bronić się przed demokratycznie podjętą decyzją.
Benjamin Franklin
UWAGA!
KONKURS NA TEKST DISCO POLO ROZSTRZYGNIĘTY!
Jeżeli tylko będziecie zainteresowani, idea konkursów powróci na stałe.
A oto wyniki
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
głód
- tabakiera
A wiesz, nie rozdzielam, bo chcę by było tempo.
Muranów to specyficzna część Warszawy, tak pięknie kwitnie, a na czym kwitnie...
Nowi mieszkańcy o tym ni myślą.
Każdy psycholog i prawie każdy piszący haiku powie - łap obecną chwilę.
Koleżanka kupiła niedawno mieszkanie na Muranowie i tak się zastanawiałyśmy z inną koleżanką, jak się tam śpi.
Dzięki, Eko.
To świetnie, że jednak do mnie przychodzisz.

Muranów to specyficzna część Warszawy, tak pięknie kwitnie, a na czym kwitnie...
Nowi mieszkańcy o tym ni myślą.
Każdy psycholog i prawie każdy piszący haiku powie - łap obecną chwilę.
Koleżanka kupiła niedawno mieszkanie na Muranowie i tak się zastanawiałyśmy z inną koleżanką, jak się tam śpi.
Dzięki, Eko.
To świetnie, że jednak do mnie przychodzisz.

- eka
głód
Tytuł z ostatnim wersem tworzy klamrę, ale głód dotyczy wielu aspektów naszego życia.
Pewnie gdybym słyszała autorską recytację i widziała mowę ciała... postawiłabym na getto.
Nie sposób jednak uzależniać się od takich okoliczności, bo są najczęściej nieosiągalne dla odbiorców.
- eka
głód
Tak sobie teraz myślę, znając Twoją twórczość od czasu Wrzeszczy (12 lat), że albo unikasz pisania stricte o sobie, albo tego typu teksty chowasz do szuflady, hm. Teraz na to wpadłam, skupiasz się na opisywaniu świata, a nie siebie.
W sumie, jak czytam wiersze niektórych internetowych poetów, to aż niedobrze się robi od nadmiaru wywalania swoich uczuć, szczególnie kobiety, najczęściej tych niespełnionych lub tragicznych miłościach klepią od lat z coraz gorszym skutkiem.
Ale mi w poprzednim wpisie chodziło o wielorakie interpretacje własnego tekstu, na które totalnie nie mam wpływu. Pewnie dlatego, że nie potrafię jasno przekazać, co mi tam w głowie gra. Dopuszczam również oczywiście opcję słabej orkiestry odbiorcy : )
W sumie, jak czytam wiersze niektórych internetowych poetów, to aż niedobrze się robi od nadmiaru wywalania swoich uczuć, szczególnie kobiety, najczęściej tych niespełnionych lub tragicznych miłościach klepią od lat z coraz gorszym skutkiem.
Ale mi w poprzednim wpisie chodziło o wielorakie interpretacje własnego tekstu, na które totalnie nie mam wpływu. Pewnie dlatego, że nie potrafię jasno przekazać, co mi tam w głowie gra. Dopuszczam również oczywiście opcję słabej orkiestry odbiorcy : )