pewnego wieczoru
idąc w lekkim rozkojarzeniu
jedna z myśli
wyrwała mi się z głowy
przebiegła przez ulicę
na czerwonym świetle
nie pobiegłem za nią
myślałem że wróci
po tygodniu zacząłem szukać
znaki szczególne
skryta trudna do zrozumienia
odważna bezkompromisowa
po latach
w ciemnym zaułku
dostrzegłem zarys postaci
to była ona
przytuliłem
chciałem ogrzać
przestała oddychać
ktoś odebrał jej wiarę
zaniedbał zlekceważył
a ona mogła być tą...
no i jak ty piszesz
za dużo patosu
za dużo żalu
beznadzieja
ach
-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
admin@osme-pietro.pl
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad.
Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może bronić się przed demokratycznie podjętą decyzją.
Benjamin Franklin
UWAGA!
KONKURS NA TEKST DISCO POLO ROZSTRZYGNIĘTY!
Jeżeli tylko będziecie zainteresowani, idea konkursów powróci na stałe.
A oto wyniki
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
takie tam...
- eka
takie tam...
Rozumiem, że myśl szła i wyrwała się?
______-
Antropomorfizacja. Myśl jak kobieta albo odwrotnie... myśl o kobiecie, która mocno utkwiła w głowie podmiotu.
Cechy bohaterki wymienione w jednej ze strof plus skłonność do ryzyka lub niedostrzegania realu (czerwone światło).
Odeszła, peel odpuścił, po czasie żałuje, widząc ją w kiepskim stanie. Tu można założyć, że podmiot zbyt długo nie powracał do niej w pamięci.
Pointa?
Żałuje, bo jej bezkompromisowość ( i nie tylko) pomogłaby jemu w eliminowaniu błędów.
Pozdrawiam.
-
Chyba za szybko wrzuciłem ten wiersz na portal, muszę jeszcze nad nim popracować.eka pisze: ↑25 maja 2025, 19:55Rozumiem, że myśl szła i wyrwała się?
______-
Antropomorfizacja. Myśl jak kobieta albo odwrotnie... myśl o kobiecie, która mocno utkwiła w głowie podmiotu.
Cechy bohaterki wymienione w jednej ze strof plus skłonność do ryzyka lub niedostrzegania realu (czerwone światło).
Odeszła, peel odpuścił, po czasie żałuje, widząc ją w kiepskim stanie. Tu można założyć, że podmiot zbyt długo nie powracał do niej w pamięci.
Pointa?
Żałuje, bo jej bezkompromisowość ( i nie tylko) pomogłaby jemu w eliminowaniu błędów.
Pozdrawiam.