-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
admin@osme-pietro.pl
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
"Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".
Cicero "De re publica"
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
paleta
- mirek13
paleta
pół roku minie
aż przejdę całą tęczę
po kolorach
w metaforze
czerwonej i zachodzącym gdzieś tam
słońcem gasnącym nigdzie
nie byłem
krwawym karłem
błękitnym stadem
gdzie niebieścień się mieni
niezgodnie z kosmogonią olbrzymów
dzikie są wszakże
mój duchu
i trochę żółci się uleje
ale to mały woreczek
do wycięcia na szczęście
aż przejdę całą tęczę
po kolorach
w metaforze
czerwonej i zachodzącym gdzieś tam
słońcem gasnącym nigdzie
nie byłem
krwawym karłem
błękitnym stadem
gdzie niebieścień się mieni
niezgodnie z kosmogonią olbrzymów
dzikie są wszakże
mój duchu
i trochę żółci się uleje
ale to mały woreczek
do wycięcia na szczęście
-
paleta
Oszczędny w słowach dobry wiersz.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
paleta
To nie jest takie pewne, nie wiadomo co dzień przyniesie, szczególnie pochwalony przed zachodem...
-
paleta
To nie jest takie pewne, nie wiadomo co dzień przyniesie, szczególnie pochwalony przed zachodem...
-
paleta
Lubię mieszać kolory i teksturowo fakturowe (ale nie fv) maziaje.
Tu jest po kapce tego i tamtego, takie zamieszanie w rogu palety.
Woreczek zawsze można wyciąć i ślepą kiszkę także, grunt by głowa nie dawała się zwodzić mamieniem kolorów.
Wielobarwnie - na pewno, czy pięknie nie wiem, czytelnie, a zarazem metaforycznie
Tu jest po kapce tego i tamtego, takie zamieszanie w rogu palety.
Woreczek zawsze można wyciąć i ślepą kiszkę także, grunt by głowa nie dawała się zwodzić mamieniem kolorów.
Wielobarwnie - na pewno, czy pięknie nie wiem, czytelnie, a zarazem metaforycznie

-
paleta
wycelowany w lazurytowym tworzydle, wszystkie kanty i chropy wygładzone, miękki w pogłaskaniu. można rzec cacuszko. ma tylko jedną zasadniczą niedomogę, nie ma tu życia w jego przyjemnej i nieprzyjemnej poetyce.
jak nic, nie znam się na subtelnościach, cóż nie przepadam za miękkimi pastelami.
jak nic, nie znam się na subtelnościach, cóż nie przepadam za miękkimi pastelami.
-
paleta
Właśnie czytałem o teleskopie Webba... Jamesa Webba. To taki współczesny ołtarz odwiecznej kosmogonii. Twoja "Paleta", choć przyziemna, jak pęcherzyk żółciowy, kusi aby głowę podnieść i w nieskończonościach szukać.

jak Koziołek Matołek, pamiętasz wilka, co z miną ogłupiałą...

Woreczek, ten niemetaforyczny, i owszem, wyciąć łatwo, a zabieg spieprzyć trudno. Potem i tak wszystko strawić można. Lepiej lub gorzej, ale można. Troche trudniej wyrąbać woreczek, o którym napisałeś. Strawić ową dzikości krwawych karłów i błękitnych olbrzymów nie jest łatwo. Bez rozlewania żółci człowiek sobie nie poradzi. To pewnie dlatego tak nieliczni myślą o zabiegu, a i sam zabieg trudny... niebezpieczny. Gdyby było inaczej, wystarczyłoby stadko psychoanalityków. Nikt nie mieszałby w sprawę poezji.