-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
admin@osme-pietro.pl
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
"Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".
Cicero "De re publica"
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
podchody*
-
podchody*
ene due like fake
niepotrzebnie poszedłeś za mną
potknęłam się o dwa słowa za daleko
zdarłam łokcie kolana i czoło
poboli i przestanie zanim stanie się jasne
pałka zapałka dwa kije kto mnie dogoni ten kryje**
niepotrzebnie biegłeś
rozsypałeś myśli poza wyznaczone ramy
nie mam takiego lassa by je wszystkie wyłapać
nie masz takiego łańcucha by nas związać
podchody*
Dziewczyna staje się kobietą, kiedy potrafi w pełnym biegu spojrzeć za siebie i prawidłowo ocenić, czy nie za szybko ucieka.
- Lucile
oj, chyba muszę zwolnić, bo zadyszki dostanęszczepantrzeszcz pisze: ↑13 lis 2018, 11:23Dziewczyna staje się kobietą, kiedy potrafi w pełnym biegu spojrzeć za siebie i prawidłowo ocenić, czy nie za szybko ucieka.

gal..a,
bardzo mi się podoba, i pomysł, i wykonanie, a za
wielkie

Pozdrawiam
L
-
podchody*
Ciekawy pomysł z wykorzystaniem dziecięcych wyliczanek, ale mam dylemat - albo zakończyłbym wiersz na niepotrzebnie biegłeś, albo przeniósł tą frazę na koniec, jako puentę.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
podchody*
Dzięki

wtedy wszystko było prostsze
Czyżby to był głos adwokata diabła?szczepantrzeszcz pisze: ↑13 lis 2018, 11:23Dziewczyna staje się kobietą, kiedy potrafi w pełnym biegu spojrzeć za siebie i prawidłowo ocenić, czy nie za szybko ucieka.

Lucile, baardzo dziękuję

Marcin, masz rację - niepotrzebnie biegłeś lepiej będzie wyglądać na końcu.
-
podchody*
Diabła? Nie, nie diabła. Twierdzę, że czarny cieszy się, kiedy człowiek szuka grzechu tam, gdzie go nie ma. Szczepan, człowiek prosty i od czasu do czasu pragmatyczny, chciał jedynie zauważyć, że podniesiona sukienka pomaga w biegu, a opuszczone gacie przeszkadzają bardzogal.a pisze: ↑20 lis 2018, 22:23Czyżby to był głos adwokata diabła?szczepantrzeszcz pisze: ↑13 lis 2018, 11:23Dziewczyna staje się kobietą, kiedy potrafi w pełnym biegu spojrzeć za siebie i prawidłowo ocenić, czy nie za szybko ucieka.![]()

Ten wiersz ogromnie mi sie podoba, zwłaszcza kiedy umieszczam go w dyptyku, razem z innym zacnym utworem: "Kto sieje wiatr".
Tutaj widzę ulotność flirtu, tam...
...nieoznaczoność tego, co pośród atawizmów w głęboko ukryte.
Piszesz o sprawach prostych do bólu, o sprawach oczywistych, jednak sama widzisz jak wiele różnych słów i myśli potrzeba, aby innym przekazać to, co w duszy gra.
...i jak tu nie twierdzić, że żyjemy na najpiękniejszym ze światów?
-