-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
admin@osme-pietro.pl
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
"Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".
Cicero "De re publica"
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
18
- Olgierd Jaksztas
18
N
Ostatnio zmieniony 02 kwie 2024, 19:39 przez Olgierd Jaksztas, łącznie zmieniany 1 raz.
Proszę nie pisać i nie dzwonić.
- tabakiera
- eka
Kwiat paproci
Urocze, udane w swojej archaizacji : )
Powaga w ostatniej zwrotce zmienia wiersz.
Powaga w ostatniej zwrotce zmienia wiersz.
- Olgierd Jaksztas
Kwiat paproci
Dziękuję, na innym portalu nazwali mnie dzisiaj grafomanem, który nie ma pojęcia o rymie i rytmie, ha ha
Pozdrawiam
- Leon Gutner
Kwiat paproci
I chyba wiem dlaczego tak cię nazwali.
Rytm jest w porządku ale rymy wołają o pomstę do nieba
Ja jednak nieustanie raduje swoje oczy i neurony tym że ktoś tak jeszcze pisze i przy tym trwam.
Z uszanowaniem L.G.

Rytm jest w porządku ale rymy wołają o pomstę do nieba

Ja jednak nieustanie raduje swoje oczy i neurony tym że ktoś tak jeszcze pisze i przy tym trwam.

Z uszanowaniem L.G.
- eka
Kwiat paproci
Mania pisania to grafomania. Są tacy co piszą dużo i ciągle dobrze.Olgierd Jaksztas pisze: ↑21 cze 2022, 18:57Dziękuję, na innym portalu nazwali mnie dzisiaj grafomanem, który nie ma pojęcia o rymie i rytmie, ha ha
Pozdrawiam![]()
Czy tu są kiepskie rymy? Generalne to ja się na tym nie znam, wiem tylko że pasują do takich starych kwiatków jak: k'woli, bole, wdały. Archaizujesz, więc normalnym jest rymowanie a'la Rej czy Kochanowski. Wtedy osiągnięciem stało się wymyślenie i tworzenie wiersza sylabicznego po średniowiecznym zdaniowym (np. Bogurodzica). Btw, zdaniowy chętnie stosuje liryka współczesna.
Tu mi rytm pada:
Olgierd Jaksztas pisze: ↑20 cze 2022, 21:48W las pójdziemy, na szukanie
Kwiatu, na srebrnej polanie;
A monolog zakochanego naprawdę ładny. : )
- Olgierd Jaksztas
Kwiat paproci
No właśnie, Ty dostrzegasz, że to element archaizacji, te rymy. Tamci nie. Niczego nie potrafią dostrzedz, bo nie mają czym, te szkieletów ludyLeon Gutner pisze: ↑21 cze 2022, 20:54I chyba wiem dlaczego tak cię nazwali.![]()
Rytm jest w porządku ale rymy wołają o pomstę do nieba![]()
Ja jednak nieustanie raduje swoje oczy i neurony tym że ktoś tak jeszcze pisze i przy tym trwam.![]()
Z uszanowaniem L.G.
Pozdrawiam
- Olgierd Jaksztas
Kwiat paproci
Grafomanem nazywano, i On sam się tak nazywał, Andrzej Żuławski, mój ulubiony prozaik współczesny. Może powinienem przestać się buntować. Jestem takim samym grafomanem jak Kochanowski i Mickiewiczeka pisze: ↑21 cze 2022, 23:06Mania pisania to grafomania. Są tacy co piszą dużo i ciągle dobrze.Olgierd Jaksztas pisze: ↑21 cze 2022, 18:57Dziękuję, na innym portalu nazwali mnie dzisiaj grafomanem, który nie ma pojęcia o rymie i rytmie, ha ha
Pozdrawiam![]()
Czy tu są kiepskie rymy? Generalne to ja się na tym nie znam, wiem tylko że pasują do takich starych kwiatków jak: k'woli, bole, wdały. Archaizujesz, więc normalnym jest rymowanie a'la Rej czy Kochanowski. Wtedy osiągnięciem stało się wymyślenie i tworzenie wiersza sylabicznego po średniowiecznym zdaniowym (np. Bogurodzica). Btw, zdaniowy chętnie stosuje liryka współczesna.
Tu mi rytm pada:Olgierd Jaksztas pisze: ↑20 cze 2022, 21:48W las pójdziemy, na szukanie
Kwiatu, na srebrnej polanie;A monolog zakochanego naprawdę ładny. : )
Pozdrawiam
- eka
Kwiat paproci
Nic jego nie czytałam, oglądałam efekt innej aktywności, jeśli ten AŻ to też reżyser.
Można być grafomanem kiepskim, średnim i wybitnym : )
Można być grafomanem kiepskim, średnim i wybitnym : )