-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
admin@osme-pietro.pl
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
"Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".
Cicero "De re publica"
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
Na dworcu
- abandon
A gdzie tam zaraz musisz. Zapytaj, odpowiem, będzie szybciej niż szukać:) A zresztą szukaj, nauka nie chodzi do lasu;)
Sam kiedyś musiałem uczyć się od podstaw, żeby nie wyjść na dyletanta w nauczaniu innych tejże wiedzy tajemnej
wygina się to zestrój akcentowy, enklityka zaimka zwrotnego z wyrazem poprzedzającym, stąd akcent proparoksytoniczny.
Izwinitie pażałsta, że niechcący zabieram Ci cenny czas na poszukiwania;)
Sam kiedyś musiałem uczyć się od podstaw, żeby nie wyjść na dyletanta w nauczaniu innych tejże wiedzy tajemnej

wygina się to zestrój akcentowy, enklityka zaimka zwrotnego z wyrazem poprzedzającym, stąd akcent proparoksytoniczny.
Izwinitie pażałsta, że niechcący zabieram Ci cenny czas na poszukiwania;)
Piszę, kiedy nie mam nic do powiedzenia.
- eka
Na dworcu
Bycie dyletantem jest słodkie, a to z powodu braku odpowiedzialności, no takiej niewinności w materii wiedzy, zaprzeczysz? Tak że ani pytać nie będę, ani szukać
Nie wyrywaj z kontekstu, tzn. nie odrywaj członu rymującego się z poprzednim wersem od konsekwencji akcentowej, okey? : )

Nie wyrywaj z kontekstu, tzn. nie odrywaj członu rymującego się z poprzednim wersem od konsekwencji akcentowej, okey? : )
Przeczytaj na głos, gdzie był się przesunął on?

- abandon
Nie będę czytał na głos, bo śmialiby się ze mnie w bloku;)
a że nie zgadza się z poprzednim wersem, to już nie moja wina, że się nie dogadały;)
Powiedzmy, że nagłos pierwszego wymusza czytanie drugiego.
Jest taka zasada odstępstwa akcentowania, ale nie pamiętam dokładnie, więc nie będę się nią podpierał, a nie chce mi się szukać.
Zresztą, to tylko limeryk, nie arcydzieło poetyckie;)
Sylaby w wersach się zgadzają? To wystarczy na sylabika.
Zadałaś pytanie, więc grzecznie odpowiedziałem na nie;) proparo itd.
a że nie zgadza się z poprzednim wersem, to już nie moja wina, że się nie dogadały;)
Powiedzmy, że nagłos pierwszego wymusza czytanie drugiego.
Jest taka zasada odstępstwa akcentowania, ale nie pamiętam dokładnie, więc nie będę się nią podpierał, a nie chce mi się szukać.
Zresztą, to tylko limeryk, nie arcydzieło poetyckie;)
Sylaby w wersach się zgadzają? To wystarczy na sylabika.
Piszę, kiedy nie mam nic do powiedzenia.