• Nasze rekomendacje
  •  
    UWAGA!
    JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
    admin@osme-pietro.pl
    PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"

• Słup ogłoszeniowy
  •  
    "Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".
    Cicero "De re publica"

JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.

Twist

Miejsce na wszelką satyrę pisaną wierszem - fraszki, limeryki, tudzież dłuższe formy prześmiewcze
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Hardy
Twist

#1 Post autor: Hardy » 10 cze 2025, 18:36

(limeryk)

Rzekła Carla z gorącej Walencji
”Tańcem żyję, nie trzeba mi więcej”.
Gdy się w twiście zanurzyła,
to trojaczki urodziła.
Teraz zatańczy później niż prędzej.

Gajka

Twist

#2 Post autor: Gajka » 11 cze 2025, 09:32

Hardy:)

Czyli Carla zaszalała, a mnie się ciągle wydaje, że kankan jest takim zbereźnym tańcem :)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Hardy
Twist

#3 Post autor: Hardy » 11 cze 2025, 16:02

Gajka pisze:
11 cze 2025, 09:32
Hardy:)

Czyli Carla zaszalała, a mnie się ciągle wydaje, że kankan jest takim zbereźnym tańcem :)

Pozdrawiam
----------------

Kankan? Zbereźnym? Przecież w nim tańczą same panie... natomiast twist, a zwłaszcza tango... wzrok we wzroku, ręka w rękę, ciało w ciele... "Och, mój aniele"... :) :smoker:

Gajka

Twist

#4 Post autor: Gajka » 12 cze 2025, 09:57

Hardy :)

Ja oceniłam pod kątem widza zatopionego w błyskach żabich udek tancerek w salach balowych Montparnasse. Ale spokojnie masz rację, zasugerowałam się obecną moją lekturą "Siedem sióstr" a finał może być taki, a nie inny, też można się było tego spodziewać. Każdy ma inne spojrzenie na realia, a rzeczywistość lubi płatać figle, szczególnie w wizjach poetów :) :)

Pozdrawiam :kofe:

Awatar użytkownika
Hardy
Twist

#5 Post autor: Hardy » 12 cze 2025, 16:32

Gajka, ważne, że dźwięk... ups! - wdzięki przydane płci nadobnej przez Matkę Naturę, nadal przyciągają męski wzrok :D :smoker:

ODPOWIEDZ

Wróć do „RADOSNA TWÓRCZOŚĆ”