zbyt szeroki rozkrok poglądów jest tak samo
niebezpieczny
jak nadmierne prężenie muskułów
grożą bolesną konkluzją
a w Bastylii było tylko siedmiu więźniów
---
LuBe
piętnaście, dwanaście,
dwadzieścia dwadzieścia
-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
admin@osme-pietro.pl
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
"Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".
Cicero "De re publica"
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
kiedy nie ma umiaru
- Lucile
kiedy nie ma umiaru
Trzeba się (było) ćwiczyć od młodości.
Myślałem, że nie było już wtedy żadnego więźnia. A dlaczego zburzono? Wyładować trzeba było agresję? Bo nie przypadek. Ostatnio pisałem o motłochu. Teraz mi wstyd, bo przecież motłoch zmienia historię. Co prawda nie sam, zawsze jest pod wpływem jakiejś ideologii i jakichś ludzi, którzy mają jakby posłuch w motłochu. Czasem prawdziwe talenty, a czasem agenci i prowokatorzy. Albo idioci dobrze zmanipulowani przez kogoś jeszcze.
Ale tego nie widać, gdy się dzieje na żywo, dopiero z repleja, mówią językiem sprawozdawców sportowych. Więc nie mam pretensji do tych pożytecznych, bo nie wiedzą co czynią.
Myślałem, że nie było już wtedy żadnego więźnia. A dlaczego zburzono? Wyładować trzeba było agresję? Bo nie przypadek. Ostatnio pisałem o motłochu. Teraz mi wstyd, bo przecież motłoch zmienia historię. Co prawda nie sam, zawsze jest pod wpływem jakiejś ideologii i jakichś ludzi, którzy mają jakby posłuch w motłochu. Czasem prawdziwe talenty, a czasem agenci i prowokatorzy. Albo idioci dobrze zmanipulowani przez kogoś jeszcze.
Ale tego nie widać, gdy się dzieje na żywo, dopiero z repleja, mówią językiem sprawozdawców sportowych. Więc nie mam pretensji do tych pożytecznych, bo nie wiedzą co czynią.
- Lucile
Leszku, celnie... dlatego historia - obok filozofii i matematyki - jest dla mnie crème de la crème pośród wszelakich nauk.
Najważniejsze jednak, abyśmy zdrowi byli, pozdrawiam
L