• Nasze rekomendacje
  •  
    UWAGA!
    JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
    admin@osme-pietro.pl
    PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"

• Słup ogłoszeniowy
  •  
    "Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".
    Cicero "De re publica"

JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.

Wiktor (drabble)

Wszystko, co wydaje się za krótkie...
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
pan_ruina

Wiktor (drabble)

#1 Post autor: pan_ruina » 30 sty 2020, 22:54

Z Wiktorem poznaliśmy się na autostradowym parkingu przy niemiecko-duńskiej granicy. Czekał na coś.
- Hugo – mruknął ściskając mi dłoń.
Ożywił się, gdy wspomniałem o czekającej mnie za kilka godzin przeprawie promem do norweskiego Kristiansand.
- Jedziesz ze mną?
- Czemu nie?

Wsiedliśmy do kabiny. Rozejrzał się dookoła, zatrzymał wzrok na otwartym notesie.
- Poeta?
- Nie – odpowiedziałem. - Raczej internetowy grafoman.
- Aha.

- Wiktor?
- Tak?
- Wiesz, nie jestem dobrym rozmówcą.
- Nie szkodzi. - Uśmiechnął się lekko i spojrzał na horyzont, gdzie znikała droga.

Chyba się zaprzyjaźnimy. To właśnie na mnie czekał leżący na ławce „Han z Islandii”. Drukowany gotycką czcionką niemiecki przekład z pierwszego roku minionego już stulecia

Awatar użytkownika
Lucile
Wiktor (drabble)

#2 Post autor: Lucile » 30 sty 2020, 23:13

Wspólna podróż z Victorem Hugo - już zazdroszczę
Non quivis, qui vestem gestat tigridis, audax

lucile@osme-pietro.pl

Awatar użytkownika
lczerwosz

Wiktor (drabble)

#3 Post autor: lczerwosz » 31 sty 2020, 11:12

A tak w ogóle, to ciekawe, jakby ludzie z za zeszłego stulecia zareagowaliby na wynalazek Internetu. Może by rzekli: - Aha. Czemu nie? I już.

Awatar użytkownika
pan_ruina

Wiktor (drabble)

#4 Post autor: pan_ruina » 31 sty 2020, 12:11

Lucile
Iczerwosz

Dziękuję i pozdrawiam:)
lczerwosz pisze:
31 sty 2020, 11:12
A tak w ogóle, to ciekawe, jakby ludzie z za zeszłego stulecia zareagowaliby na wynalazek Internetu. Może by rzekli: - Aha. Czemu nie? I już.
Mogliby też rzec podobnie jak Lem;
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów

Awatar użytkownika
lczerwosz

Wiktor (drabble)

#5 Post autor: lczerwosz » 31 sty 2020, 12:15

pan_ruina pisze:
31 sty 2020, 12:11
Lem: Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów
Wpadłem na pomysł zdobycia nowych przyjaciół bez pomocy facebooka! Codziennie biegam po ulicach i krzyczę co ugotowałem, co widziałem, co sobie kupiłem, gdzie jestem, jak się czuję i co aktualnie robię. Zaczepiam też wszystkich, którzy staną na mojej drodze, komentuję ich zachowanie i oceniam wygląd. Czasami głośno krzyczę: "Lubię to!", "Lubię to!". Nie całkiem bez skutku - mam już trzech obserwujących! ...dwoch policjantow i jednego psychiatrę. https://www.facebook.com/15297043472147 ... 455218794/

Awatar użytkownika
pan_ruina

Wiktor (drabble)

#6 Post autor: pan_ruina » 31 sty 2020, 12:51

Dooobre:)))
Chociaż nie mam fejsunia, to lubię to:)

ODPOWIEDZ

Wróć do „OKRUCHY PROZATORSKIE”