Wczoraj zapukał do drzwi dziwny kogut. To nie był mój kogut. Przyszedł z bukietem narcyzów. Duszący zapach sprawił, że wieczorem łóżko zaczęło się zapadać, a ja poczułam zimne deski trumny.
Dziś rano kogut siedział zgarbiony w korytarzu. Musiałam, musiałam go oddalić. Narcyzy wylałam wraz z wodą za okno. Wylalam jak mocz ojca bohatera sklepów cynamonowych.
Po południu poczułam się bardzo dobrze. W pamięci pozostał ten obrzydliwiec. Kazałam kogutowi zadać się z ufo i wypierdalać w podróż kosmiczną.
Dziś byłam u okulisty. Nie wzięłam rano jednego lekarstwa i nadawałam jak katarynka. Lekarka szepnęła: wolniej, wolniej.
Instrument wypluł pierniki, a ty podszedłeś, wziąłeś jednego do ust i powiedziałeś: - Nie bój. Już się nie bój. Smaczne.
Po czym czule się uśmiechnąłeś.
-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
admin@osme-pietro.pl
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
"Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".
Cicero "De re publica"
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
Wokół
- lczerwosz
Wokół
Moim zdaniem, jak na miniaturę, za dosłowne. Lóżko-trumna, mocz ojca, wyp..nie, ufo, podróż kosmiczna. Happy end u okulisty. Znaczy pl-ka pogodziła się z kogutem. To po co ta cala histeria. Szkoda kwiatów. Ale to już na temat kompozycji, która pokazuje dwa sprzeczne obrazy.
-
Wokół
To dwie różne historie- balsam i szampon. Kogut kogutem, a ten po okuliście to przyjaciel;)
- lczerwosz
Wokół
No tak, ale razem to się nie klei. Kompozycja przypadkowa, zlepek dwóch wiadomości. Oczywiście można bronić: akurat dwie specjalnie dobrane wiadomości zostały wybrane. Przeciw: każde dwie wiadomości można powiązać niewidocznymi nitkami. Ale lepiej pokazać, jaka jest między nimi relacja, jeśli jest nieoczywista. Pytanie rozstrzygające: no i co z tego wynika. Jeśli banał albo bardzo skomplikowane wnioski, to rzecz nie nadaje się w takiej postaci do publikacji. Banał powoduje wzruszenie ramion. Nieoczywistość czy niezrozumienie daje w efekcie również wzruszenie ramion. A publikacja literacka powinna wzruszyć by podziałać, zainteresować.
Piszesz sama, że to dwie różne historie: balsam i szampon. Tych nazw nie kojarzę z tymi dwiema scenkami. Jest coś, o czym wiesz tylko Ty, jako autorka, czytelnicy nie wiedzą. Czy powinni?
Piszesz sama, że to dwie różne historie: balsam i szampon. Tych nazw nie kojarzę z tymi dwiema scenkami. Jest coś, o czym wiesz tylko Ty, jako autorka, czytelnicy nie wiedzą. Czy powinni?
-
Wokół
Jak Ty Eko dobrze mnie znasz. Oczywiście wyobraznia tez jest...