• Nasze rekomendacje
  •  
    UWAGA!
    JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
    admin@osme-pietro.pl
    PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"

• Słup ogłoszeniowy
  •  
    "Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".
    Cicero "De re publica"

JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.

FELICJA 2 czyli - sens odnaleziony /2 /

Wszystko, co wydaje się za krótkie...
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Ryszard Sziler

#1 Post autor: Ryszard Sziler » 13 wrz 2021, 07:58

*
„ No, niewątpliwie żuki gnojne mocno stoją na nogach – rozmyślała mysz - W końcu jak się całe życie pcha takie sy(zy)fowe kule, jak im się przytrafiło, to się nieprawdopodobnie wzmacniają łydy. Ta siłownia na zdrowym świeżym powietrzu jednocześnie jednak działa mocno wybiórczo i z czasem całkiem na margines schodzą inne potrzeby ćwiczącego osobnika. Karleją i w końcu gdzieś niezauważalnie odpadają. W końcu dochodzi do tego, że kiedy się takiego siłacza spyta mimochodem, dajmy na to, co sądzi o sensie istnienia. Delikwent długo stoi z rozdziawioną gębą, następnie drapie się wszystkimi łapami po brzuchu i niby przypadkiem demonstruje swoje mięśnie, żeby w końcu pyszcznąć z wyrzutem:
- Ja to jestem bardzo praktyczny, proszę pani i nie mam czasu na takie tam…
I natychmiast ponownie zapiernicza z tą swoją kulką przed siebie, jednak teraz z kiełkującym w sercu żalem, że świat nie docenia jego osiągnięć, a wikła się w fantastyczne abstrakcje, z których (według niego) nic nie wynika.”
Tymczasem żuk zinterpretował spotkanie znacznie prościej. Sapnął: - Im się to bierze z lenistwa i tyle. - Po czym o wszystkim zapomniał, a Felicja długo jeszcze rozmyślała o nim.
*

Awatar użytkownika
eka

#2 Post autor: eka » 13 wrz 2021, 18:05

:) Monotonna praca, każdego ogałaca.
Ryszard Sziler pisze:
13 wrz 2021, 07:58
Karleją i w końcu gdzieś niezauważalnie odpadają [,] W końcu dochodzi do tego, że kiedy się takiego siłacza spyta [się]mimochodem, dajmy na to, co sądzi o sensie istnienia [,] delikwent długo stoi z rozdziawioną gębą, następnie drapie się wszystkimi łapami po brzuchu i niby przypadkiem demonstruje swoje mięśnie, żeby w końcu pyszcznąć z wyrzutem:
- Ja to jestem bardzo praktyczny, proszę pani i nie mam czasu na takie tam…
Tak mi się widzi... :)

Awatar użytkownika
Ryszard Sziler

#3 Post autor: Ryszard Sziler » 14 wrz 2021, 06:35

Owszem tak, "czemu ni?" :D Z tym jednak, że mysz to mysz i taka "przesadnie ucona", to ona nie jest :D :rosa:

ODPOWIEDZ

Wróć do „OKRUCHY PROZATORSKIE”