-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
admin@osme-pietro.pl
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
"Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".
Cicero "De re publica"
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
cień
-
cień
Oj jaki ty biedny jesteś... nawet nie wiesz jak mi ciebie szkoda;) weź poszukaj może jakiego dobrego redaktora, zapłać mu, bo pewnie za darmo takiego gniota nie przeczyta, no nie wiem co ci więcej radzić.
-
cień
Gorgiaszu, to cieszę się, dzięki:)
- eka
cień
Lustro i cień.trudne dzieciństwo pisze: ↑16 paź 2018, 08:08Pozbyć się lustra, to pozbyć się cienia, a pozbyć się cienia to brak procesu indywiduacji. Człowiek nie wyzwala się. Zbieram wektory, te dośrodkowe. Odśrodkowe zamieniają się w procę, a ja już nie chcę strzelać.
Od: móc spojrzeć (na siebie) w lustro.
Tu językowa egzegeza motywu tej miniatury.
Brak własnego cienia to skrajna bieda.
Prawda, nawet najgorsza, buduje tożsamość.
Kłamstwo kradnie cień, nie pozwala.
-
cień
Eko, jak ja lubię Twoje komentarze i to nie tylko u siebie.
- lczerwosz
cień
Cóż, pozostaje zawsze strzelanie do siebie, mierzyć można w lustro w nadziei, że się strzała odbije, jak promień słońca. Ale niestety, dialog z lustrem metodą siłową jest nieskuteczny, niechybnie lustro się rozmnoży na wiele fragmentów, z których każdy pokaże odbicie i każdy po swojemu. Zagada, zakrzyczy ta nieoczekiwana mnogość spojrzeń i punktów widzenia. Lepiej nie strzelać, lepiej wypić dobry trunek do własnego odbicia. Ono godnie przypije i na drugą nóżkę.
-
- lczerwosz
cień
Sprawa cienia jest bardziej skomplikowana. Odbicie, to nie cień. Cień to brak światła, a odbicie, a jakże, potrafi promienieć, choć samo nie daje własnego cienia, no może jakby ustawić specjalnie scenę. Jak martwą naturę, ale to dygresja.
Wektory dośrodkowe mogą prowadzić do depresji i samobójstwa. Bywa, że zadręczamy sie sami, mamy pretensję/e do siebie. Psycholodzy mówią, że aby rozładować napięcie, trzeba przywalić komuś w ryj, najlepiej komuś słabszemu. Takie zachowanie jest niepolityczne, na pewno naganne moralnie, ale prawdziwe. Widać to także w świecie zwierząt. Nawet mój kot, gdy jest zły na mnie, że mu czegoś nie pozwoliłem, zgoniłem z kolan, gdy już za ciężko mi, albo muszę iść zrobić siusiu, to najpierw chce mnie ugryźć, a gdy mu się to nie uda, idzie i mści się na moich przedmiotach, zrzuca telefon komórkowy, drapie ekran komputera.
Wektory dośrodkowe mogą prowadzić do depresji i samobójstwa. Bywa, że zadręczamy sie sami, mamy pretensję/e do siebie. Psycholodzy mówią, że aby rozładować napięcie, trzeba przywalić komuś w ryj, najlepiej komuś słabszemu. Takie zachowanie jest niepolityczne, na pewno naganne moralnie, ale prawdziwe. Widać to także w świecie zwierząt. Nawet mój kot, gdy jest zły na mnie, że mu czegoś nie pozwoliłem, zgoniłem z kolan, gdy już za ciężko mi, albo muszę iść zrobić siusiu, to najpierw chce mnie ugryźć, a gdy mu się to nie uda, idzie i mści się na moich przedmiotach, zrzuca telefon komórkowy, drapie ekran komputera.