- Po poetach zostanie to, co napisali. Wiersz, nieśmiertelność, pamięć potomnych, uniwersalne piękno. Niezależnie od nurtu, w jaki się wpisują. I nic trwalszego na świecie…
- Taak, po jednych zostanie piękno, po innych zafajdana retoryka pt.: “Z szamba i ze śmietnika”; “defekacje”, “torsje”, “gmerania w otworkach”... W necie i na druku - złote myśli, od których czyści.
- A nobliści, wieszcze…!?
- Nie mieli wieszcze internetu i bladego pojęcia, że kiedyś “spuścizna” będzie kojarzona jedynie ze spuszczaniem wody w klozecie, a kultura słowa - z makulaturą.
- Ale elity…
- Eee… lity "stolec", pokłosie dłubania w nosie i wszędzie, gdzie można wsadzić palec… najlepiej w "guano", byleby czytano.
.
-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
admin@osme-pietro.pl
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
"Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".
Cicero "De re publica"
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
Spuścizna (drabble)
- bonkreta
Spuścizna (drabble)
Ostatnio zmieniony 16 gru 2018, 09:13 przez bonkreta, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie chcę żyć w swoich dziełach, chcę żyć w moim apartamencie. - Woody Allen
- Gorgiasz
Spuścizna (drabble)
Podejrzewam, że miało być „Wiersz”.Wiesz, nieśmiertelność, pamięć potomnych, uniwersalne piękno.
Niekoniecznie i nie przez wszystkich. Przynajmniej mieli coś do powiedzenia, szczególnie w ważnych, aktualnych, bolących społeczeństwo tematach.- A nobliści, wieszcze…!?
- Nie mieli wieszcze internetu i bladego pojęcia, że kiedyś “spuścizna” będzie kojarzona jedynie ze spuszczaniem wody w klozecie, a kultura słowa - z makulaturą.
W odróżnieniu...

- jaga
Spuścizna (drabble)
ostro
Jestem jaka jestem. Niepojęty przypadek, jak każdy przypadek.
Wisława Szymborska
Wisława Szymborska
- bonkreta
Spuścizna (drabble)
[ref=#00a08e]Gorgiasz[/ref], a wiesz, może być "wiersz", chyba stanowczo lepiej, więc poprawię 
Dzięki za koment

- teraz też są tacy co mają, ale... to się przeniosło, w sferze netu, do obrazkowości pt. mema.
Dzięki za koment

- bonkreta
Spuścizna (drabble)
A gdzież tam! W cudzysłowach same eufemizmy zaczerpniętych z pewnych literackich portali, oryginalnych słów, języka literackiego.

To też w nurcie, o którym wyżej ad rem Gorgiasza,

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.