Tak sobie bluźnię, że na początku Bóg stworzył cierpienie i obdarzył nim, według sobie tylko znanej sprawiedliwości, wszystko, co żyje. Potem ustanowił prawa tego Świata a ból, niespełnienie i niesprawiedliwość podstawami praw tych są. Zabijać i ból zadawać możliwością jedyną, by przeżyć dłużej, niż inni. Bóg lęk przed śmiercią i wolę życia w Istotę każdą wbudował… A prawa te dobrze działały, działają nadal, świat w dynamicznej harmonii trzymając.
Dobrze nas Bóg obdarzył, bluźnię, że nie ma innego świata.
A na koniec, żartem może, obdarzył nas Boga Wyobrażeniem, co na naszych potrzeb podobieństwo, tworzone jest przez tych, Co Wiarę Mają.
Nigdy, nikomu, za żadne zło wyrządzone, tej złudy naiwnej i pogodnej, odbierać nie wolno…
**
Zaczepił mnie Świadek Jehowy chcąc nawrócić na swoją idyllę. Po dziesięciu minutach rozmowy uciekł. Po prostu. On w swoją idyllę nie wierzy, udaje tylko, okłamuje się - pomyślałem.
Gdy patrzyłem, jak odchodzi ze spuszczoną głową, szybkim krokiem, poczułem się winny. A później poczułem współczucie, nie litość, współczucie.
Pomyślałem, że na swój sposób kocham tego człowieka.
Pomyślałem, że mam władzę zmięcia człowieka jednym słowem. Jak śmieć. Sam się wyrzuci do kosza.
-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
admin@osme-pietro.pl
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
"Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".
Cicero "De re publica"
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
Świadek
-
Świadek
To nie Ty naiwny człowieku.
Pod przykrywką Świadków Jehowy działa /bardzo dobrze zresztą/ system wydawniczy wydający na świecie co miesiąc miliony tytułów - Strażnica ,i inne.
Wyznawcy zindoktrynowani pezez ten układ mają za zadanie pronumerować pewną ilość periodyków /czyli chłonnny, pewny, stały rynek zbytu/ , niby rozdawać w misji nawracania i oświecania.
A tak naprawdę są nieświadomymi akwizytorami tej zarestrowanem w New York firmy, bezskutecznie próbującej się wstrzelić w coraz to przesuwaną datę końca świata.
Idź nie myśl, że zgrzeszyłeś, być może nie chcąc mieć cudzego Boga przed swoim.
Pozdrawiam.
Pod przykrywką Świadków Jehowy działa /bardzo dobrze zresztą/ system wydawniczy wydający na świecie co miesiąc miliony tytułów - Strażnica ,i inne.
Wyznawcy zindoktrynowani pezez ten układ mają za zadanie pronumerować pewną ilość periodyków /czyli chłonnny, pewny, stały rynek zbytu/ , niby rozdawać w misji nawracania i oświecania.
A tak naprawdę są nieświadomymi akwizytorami tej zarestrowanem w New York firmy, bezskutecznie próbującej się wstrzelić w coraz to przesuwaną datę końca świata.
Idź nie myśl, że zgrzeszyłeś, być może nie chcąc mieć cudzego Boga przed swoim.
Pozdrawiam.
Nie bój się snów, dzielić się tobą nie będę. - Eka
- Tomasz Gil
witka, to symbol. Nie lubię Świadków Jehowy i - zazwyczaj - nie rozmawiam z nimi. Ten był wyjątkowo nachalny. Nie zgrzeszyłem, to obrazek ilustrujący "cytat" pisany kursywą. Świadek jest rekwizytem. A historia na faktach, kłóciliśmy się cytatami z Biblii. Wymiękł szybko, bo nie znał "niewygodnych".
Ja wiem, w co nie wierzę.
Pozdrawiam.

Pozdrawiam.
Tomek
- Tomasz Gil
Wiem w co nie wierzę, eka. Co do tego,w co wierzę, sam mam wątpliwości. Tak, jak piszesz, miało być. Teoretycznie i praktycznie. A to "teoretycznie" ma szerszy kontekst.
Dzięki za komentarz,
Pozdrawiam.
Dzięki za komentarz,
Pozdrawiam.
Tomek