• Nasze rekomendacje
  •  
    UWAGA!
    JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
    admin@osme-pietro.pl
    PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"

• Słup ogłoszeniowy
  •  
    "Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".
    Cicero "De re publica"

JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.

Nie pytać o... (droubble)

Wszystko, co wydaje się za krótkie...
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Hardy

#1 Post autor: Hardy » 19 paź 2020, 21:33

– Ale cacko! Dwumiejscowy… Ile wyciąga?
– Na wstecznym mogę do dwustu. Sama maszyna i do dychy w tysiącach. Ale to dla tych, co uprawnienia mają, egzaminy zaliczyli. Co wtedy było i takie tam duperele. Głowę tym zaśmiecać? No to zamontowali mi, cholery, ten ogranicznik czasu. Inaczej nie sprzedadzą.
– Lepsze ograniczniki zdejmowałem. Mogę się pobawić… Godzinka i gotowe. To co? Skoczymy gdzieś, tak z trzy tysiączki?
– Potrafisz?! Dawaj! Ja skoczę i kupię tamtejsze ubranka. Trzy tysiące, powiadasz? Niech będzie.
* * *
– Jak idzie? Masz ciuchy, przymierz.
– Już po krzyku, w pół godziny zdjąłem. Takie żelastwo wtedy nosili? I te czerwone szmatki? Uff… jak wyglądam?
– Prawdziwy legionista rzymski. Tak się zwali. Popatrz, tu musimy trafić, na ten jakby but. Dobra, nastawiam, trzy tysiące wstecz… wyskoczył trzydziesty pierwszy grudnia dwieście szesnasty przed naszą erą. I jakieś ostrzeżenie „Nie pytać o…”.
– Dobra. Ciągle by czegoś zabraniali. A jak będziemy wiedzieli, czy dobrze działa? Masz na gwarancji w razie czego. Dobra, startuj. Aha, połknijmy te tabletki z ichnią mową.
* * *
– Ciemno już. Ale popatrz, ci przy ognisku mają takie same ubranka, jak my. Idziemy.
– Saluto. Zgubiliśmy się. Mamy już nowy rok, czy jeszcze dwieście szesnasty przed naszą erą?
– Jaki rok? Przed czym?! To szpiedzy Hannibala! Na gałąź z nimi!

Jana

#2 Post autor: Jana » 23 paź 2020, 10:47

No...może kiedyś tak będzie, w sumie czemu nie? Tylko nasz umysł nas ogranicza.
Czy morał jest taki tej bajki, że przed użyciem należy czytać wszystkie instrukcje i ostrzeżenia, bez miejsca na spontaniczność?
Byłoby jednak smutno.
Nie jesteś kroplą w oceanie. Jesteś całym oceanem zawartym w kropli – Rumi

Awatar użytkownika
Hardy

#3 Post autor: Hardy » 23 paź 2020, 14:59

Jana pisze:
23 paź 2020, 10:47
No...może kiedyś tak będzie, w sumie czemu nie? Tylko nasz umysł nas ogranicza.
Czy morał jest taki tej bajki, że przed użyciem należy czytać wszystkie instrukcje i ostrzeżenia, bez miejsca na spontaniczność?
Byłoby jednak smutno.
Taki morał, Jano. Niezależnie od czasu i miejsca - masz nowe urządzenie, zapoznaj się obsługą :smoker:

ODPOWIEDZ

Wróć do „OKRUCHY PROZATORSKIE”