*
Poważnie to ja traktowałam wszystko wtedy kiedy paliłam fajkę, a akurat brakowało tytoniu. Kiedy rzuciłam palenie także i to się zmieniło. Okazuje się więc, że tytoń jest rzeczywiście trujący.
*
„Każda epoka ma swoją grypę, która przechodzi.” – pomyślała mysz i wszystko nagle zyskało zwyczajny domowy wymiar; ani zbyt duży, ani zanadto mały.
- Bo nie ma to, jak odpowiednie słowo przypisać odpowiedniemu straszydłu. – westchnęła z ulgą.
*
- Mam dom wędrowny – sapnęła mysz poprawiając plecak – a w nim skarby dzieciństwa: rozwichrzoną stalówkę, sparciały gwizdek z czarnego bzu, sreberko po czekoladzie…No śmiecie same - za które dziś jeszcze gotowam oddać życie. Zestarzałam się, ale nie dorosłam. Też tak macie? – spytała, a mrówki przecząco pokręciły głowami.
- Biedactwa. Nigdy nie miałyście dzieciństwa – zasmuciła się Felicja.
*
„Gdybym ja tak miała, dajmy na to pałac, jak nie przymierzając Izrael Poznański przed wojną w Łodzi, to co ja bym teraz miała? – dumała Felicja – Otóż nic bym nie miała prócz kłopotu z nostalgią, a przecież kłopoty to ja mam i bez pałacu. To po co mi jeszcze pałac?” Prychnęła, wstała z pobocza, otrzepała futerko z piasku i pogwizdując ruszyła przed siebie.
*
-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
admin@osme-pietro.pl
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
"Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".
Cicero "De re publica"
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
FELICJA ( z rozważań podczas ucieczki 3 )
- Ryszard Sziler
FELICJA ( z rozważań podczas ucieczki 3 )
Ostatnio zmieniony 23 maja 2021, 09:22 przez Ryszard Sziler, łącznie zmieniany 5 razy.
- Ryszard Sziler
FELICJA ( z rozważań mysich )
Uśmiech drugi
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- lczerwosz
FELICJA ( z rozważań myszy 2 )
Cudne. Ale pandemia jest raz na sto lat.