-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
admin@osme-pietro.pl
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
"Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".
Cicero "De re publica"
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
Zaproszenie
- Lucile
Z przyjemnością informuję, a przede wszystkim serdecznie zapraszam na spotkanie autorskie i promocję mojej najnowszej książki „Wyznania muzealniczki. Historie – wspomnienia – impresje”.
Wydarzenie, organizowane przez Muzeum Uniwersytetu Jagiellońskiego Collegium Maius, na które zapraszają Jego Magnificencja rektor UJ, prof. dr hab. Piotr Jedynak i dyrektor Muzeum UJ, prof. dr hab. Krzysztof Stopka, odbędzie się w historycznej Sali Librarii (kolebki Biblioteki Jagiellońskiej)
4 marca 2025 r. o godz. 16:00.
Gdyby kogoś z Państwa pomyślne wiatry sprowadziły w tym czasie do Krakowa, powitam serdecznie w murach najstarszego gmachu Uniwersytetu Jagiellońskiego znajdującego się w centrum miasta przy ul. Jagiellońskiej 15.
Lucyna Bełtowska (Lucile)
Wydarzenie, organizowane przez Muzeum Uniwersytetu Jagiellońskiego Collegium Maius, na które zapraszają Jego Magnificencja rektor UJ, prof. dr hab. Piotr Jedynak i dyrektor Muzeum UJ, prof. dr hab. Krzysztof Stopka, odbędzie się w historycznej Sali Librarii (kolebki Biblioteki Jagiellońskiej)
4 marca 2025 r. o godz. 16:00.
Gdyby kogoś z Państwa pomyślne wiatry sprowadziły w tym czasie do Krakowa, powitam serdecznie w murach najstarszego gmachu Uniwersytetu Jagiellońskiego znajdującego się w centrum miasta przy ul. Jagiellońskiej 15.
Lucyna Bełtowska (Lucile)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- eka
Zaproszenie
Świetna informacja
Gratulacje, Lucynko!
Bardzo bym chciała przyjechać, więc może tym razem: do zobaczenia : )

Gratulacje, Lucynko!

Bardzo bym chciała przyjechać, więc może tym razem: do zobaczenia : )
- Lucile
Serdeczne zapraszam, a i przedwiosenny Kraków ma swoje uroki (chociaż drzewa na Plantach nadal bez zielonych sukienek)

- Lucile
Muzeum UJ nie zapomniało o swoim Twórcy; cały ubiegły rok pełen był ważnych wydarzeń związanych z tymi jubileuszami. I ja także zapragnęłam dołożyć swoją skromną cegiełkę.
Lucyna Bełtowska
Ps. Spotkanie odbędzie się dokładnie w 119 rocznicę urodzin prof. dr. hab. Karola Estreichera młodszego (4 marca 1906- 29 kwietnia 1984)
- eka
Zaproszenie
Cenne informacje, dzięki, Lu.
Wiesz, zazdroszczę Ci miejsca pracy, jak i napisanej książki.
Brawa raz jeszcze!

Wiesz, zazdroszczę Ci miejsca pracy, jak i napisanej książki.
Brawa raz jeszcze!

- Lucile
Ewo, idzie wiosna, Kraków skapany słońcem jest piękny, a w podziemiach Muzeum UJ Collegium Maius w kawiarni "U Pęcherza" (nie pamiętam, bym tu na portalu wyjaśniała etymologię tej dziwnej, niebanalnej jak na kawiarnię, nazwy) serwują pyszną kawę.
Zapraszam
Zapraszam

- eka
Zaproszenie

Obiecuję, na pewno Kraków odwiedzę, uwielbiam to miasto od zawsze, od pierwszego pobytu.

- eka
Zaproszenie
Droga! Będzie wspaniale! Jestem tego pewna!
_______
Nie udało się wyrwać do królewskiego miasta : (
Mam nadzieję, że wrażeniami podzielisz się z nami.
Dobre myśli wysyłam.

_______
Nie udało się wyrwać do królewskiego miasta : (
Mam nadzieję, że wrażeniami podzielisz się z nami.
Dobre myśli wysyłam.
- Lucile
Rzeczywiście, promocja książki i spotkanie w jednej z najważniejszych i najpiękniejszych Sal Uniwersytetu Jagiellońskiego, Librarii, było dla mnie niezwykłym przeżyciem. Moja Alma Mater perfekcyjnie przygotowała to wydarzenie, pełne zaskakujących i wzruszających niespodzianek - w tym koncert dla mnie, a nawet film przypominający różne momenty mojej kustoszowskiej i kuratorskiej muzealnej roboty (wizyty znakomitych gości, przy których asystowałam, prace nad wystawami muzealnymi, wernisaże itp.).
Było, i jest to dla mnie najlepszą i najwyższą zapłatą za kilkadziesiąt lat muzealnej służby.
Po spotkaniu w Librarii - z aktywną interakcją ze strony licznie przybyłych Gości - Muzeum UJ przygotowało także przysłowiową lampkę wina i małe co nieco w mieszczącej się w podziemiach Collegium Maius kawiarni "U Pęcherza" w najstarszej gotyckiej "Sali u Kazimierza" (oczywiście, nazwanej tak na cześć fundatora Akademii Krakowskiej króla Kazimierza Wielkiego. Data promocji nie była przypadkowa: 4 marca; imieniny założyciela najstarszej polskiej wyższej uczelni; imieniny moich śp. Rodziców, a także 119 rocznica urodzin mojego Mentora Profesora Karola Estreichera młodszego).
Fotorelacja z wydarzenia jest na moim FB.
Tu zamieszczam tylko:
1. zdjęcie stoiska z moimi książkami w westybulu Librarii, co - nie ukrywam - napawa mnie prawdziwą dumą, przecież to właśnie ta sala, ten gmach, wzniesiony początkiem XVI w., jest kolebką księgozbioru Biblioteki Jagiellońskiej.
2. tytuł wspomnianego filmu wyświetlanego na wielkim ekranie.
Zobaczyć w tym miejscu swoje książki... to jest niezwykłe przeżycie.
To może tyle chwalipięctwa.
Ewo, dziękuję i serdecznie pozdrawiam

Było, i jest to dla mnie najlepszą i najwyższą zapłatą za kilkadziesiąt lat muzealnej służby.
Po spotkaniu w Librarii - z aktywną interakcją ze strony licznie przybyłych Gości - Muzeum UJ przygotowało także przysłowiową lampkę wina i małe co nieco w mieszczącej się w podziemiach Collegium Maius kawiarni "U Pęcherza" w najstarszej gotyckiej "Sali u Kazimierza" (oczywiście, nazwanej tak na cześć fundatora Akademii Krakowskiej króla Kazimierza Wielkiego. Data promocji nie była przypadkowa: 4 marca; imieniny założyciela najstarszej polskiej wyższej uczelni; imieniny moich śp. Rodziców, a także 119 rocznica urodzin mojego Mentora Profesora Karola Estreichera młodszego).
Fotorelacja z wydarzenia jest na moim FB.
Tu zamieszczam tylko:
1. zdjęcie stoiska z moimi książkami w westybulu Librarii, co - nie ukrywam - napawa mnie prawdziwą dumą, przecież to właśnie ta sala, ten gmach, wzniesiony początkiem XVI w., jest kolebką księgozbioru Biblioteki Jagiellońskiej.
2. tytuł wspomnianego filmu wyświetlanego na wielkim ekranie.
Zobaczyć w tym miejscu swoje książki... to jest niezwykłe przeżycie.
To może tyle chwalipięctwa.
Ewo, dziękuję i serdecznie pozdrawiam

- eka
Zaproszenie

Poczucie bycia częścią, ważną częścią tej przebogatej, kulturowej kolebki... musi być mega satysfakcjonujące.
Gratulacje, Lucynko!

Dzięki za podzielenie się tym wspaniałym czasem.