-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
admin@osme-pietro.pl
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
"Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".
Cicero "De re publica"
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
Rocznica 17 września 1939 roku ...
-
bronmus45
.
źródło:
http://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2018 ... _najnowsze
79. rocznica sowieckiej agresji na Polskę. "Dostaliśmy podstępny cios w plecy"
###
Nie jestem tutaj po to, by udawać mądrzejszego od historyków, opisując po swojemu to, co oni zapewne robią o wiele lepiej. Zdanie to dotyczy samego tytułu i linku źródłowego.
...
Ja natomiast z pełną odpowiedzialnością mogę stwierdzić, że Układ Warszawski i sami Rosjanie prawdopodobnie nadal stacjonowaliby w Polsce, gdyby nie tacy jak Lech Wałęsa i Jemu podobni.
Życiorysy ówczesnych / dzisiejszych "bohaterów" jak Jarosław Kaczyński i jego obecni (dawniejsi?) przyjaciele w osobach Piotrowicza, Kryżego, czy chociażby Jasińskiego, nadal w najlepsze kwitłyby u boku Władzy Ludowej i PZPR. Sam Jarosław Kaczyński przecież nigdy nie zdecydował się przystąpić do Solidarności, a tacy jak jej przewodniczący Duda też przecież w najgorętszym okresie - latach 1982–1983 odbywał służbę wojskową w 6 Pomorskiej Dywizji Powietrznodesantowej. Brał udział w Polskim Kontyngencie Wojskowym w UNDOF w Syrii. Może się mylę, lecz wydaje mi się, że bez zgody zainteresowanego - i zaufania władz PRL do niego - nikt by go "na siłę" nie wysyłał w ową misję.
Piszę te słowa, aby chociaż niektórym z czytelników zetrzeć z oczu zaćmę, ukazującą w/w w pozytywnym świetle "prawdziwych Polaków".
źródło:
http://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2018 ... _najnowsze
79. rocznica sowieckiej agresji na Polskę. "Dostaliśmy podstępny cios w plecy"
###
Nie jestem tutaj po to, by udawać mądrzejszego od historyków, opisując po swojemu to, co oni zapewne robią o wiele lepiej. Zdanie to dotyczy samego tytułu i linku źródłowego.
...
Ja natomiast z pełną odpowiedzialnością mogę stwierdzić, że Układ Warszawski i sami Rosjanie prawdopodobnie nadal stacjonowaliby w Polsce, gdyby nie tacy jak Lech Wałęsa i Jemu podobni.
Życiorysy ówczesnych / dzisiejszych "bohaterów" jak Jarosław Kaczyński i jego obecni (dawniejsi?) przyjaciele w osobach Piotrowicza, Kryżego, czy chociażby Jasińskiego, nadal w najlepsze kwitłyby u boku Władzy Ludowej i PZPR. Sam Jarosław Kaczyński przecież nigdy nie zdecydował się przystąpić do Solidarności, a tacy jak jej przewodniczący Duda też przecież w najgorętszym okresie - latach 1982–1983 odbywał służbę wojskową w 6 Pomorskiej Dywizji Powietrznodesantowej. Brał udział w Polskim Kontyngencie Wojskowym w UNDOF w Syrii. Może się mylę, lecz wydaje mi się, że bez zgody zainteresowanego - i zaufania władz PRL do niego - nikt by go "na siłę" nie wysyłał w ową misję.
Piszę te słowa, aby chociaż niektórym z czytelników zetrzeć z oczu zaćmę, ukazującą w/w w pozytywnym świetle "prawdziwych Polaków".
- refluks
A jednocześniebronmus45 pisze: ↑17 wrz 2018, 11:15
Ja natomiast z pełną Piszę te słowa, aby chociaż niektórym z czytelników zetrzeć z oczu zaćmę, ukazującą w/w w pozytywnym świetle "prawdziwych Polaków".
A list Anny Walentynowicz do Wałęsy czytał? O prawdziwym dla bronmusa Polaku, pisanego przez niego wielką literą we odmianie jego wałęsowskiej ja.bronmus45 pisze: ↑17 wrz 2018, 11:15.Ja natomiast z pełną odpowiedzialnością mogę stwierdzić, że Układ Warszawski i sami Rosjanie prawdopodobnie nadal stacjonowaliby w Polsce, gdyby nie tacy jak Lech Wałęsa i Jemu podobni.
Na naszych oczach przeszłość ulega zakłamaniu i manipulacji. Aby ocalić prawdę,ktoś musi zapytać o fakty. Dopóki jeszcze żyją ich świadkowie. Lata wspólnej działalności nakładają na mnie obowiązek zadania kandydatowi na urząd Prezydenta RP-Lechowi Walesie kilku pytań. Oświadczam, że biorę odpowiedzialność za treść pytań i zawarte w nich sugestie. Życzę sobie przeprowadzenia dowodu prawdy przed sadem.
1. Czy pamiętasz, jak w styczniu 1971 r. przyznałeś ,że na żądanie SB dokonywałeś identyfikacji uczestników zajść grudniowych z fotografii i filmu? Czy teraz możesz podać powody tych działań?
2. Dlaczego okłamałeś wszystkich mówiąc o przeskoczeniu płotu, podczas gdy na strajk 14.08.1980 r. zostałeś dowieziony motorówką z Dowództwa Marynarki Wojennej z Gdyni?
3. Jak godziłeś swoją katolicką moralność z głośnymi przygodami, o które żona robiła Ci publiczne awantury w 1980r.?
4. 9 grudnia 1980 r. przyznano „Solidarności” pierwszą nagrodę – 30tys. USD. Co z tymi pieniędzmi?
5. Co zrobiłeś z 60tys. USD nagrody szwedzkiej prasy, którą miałeś przekazać na Panoramę Racławicką, lecz nigdy nie przekazałeś?
6. Czy mieszkanie przy ul. Polanki 52 kopiłeś, czy otrzymałeś w darze i od kogo?
7. W jakiej kwocie Bagsik i inni biznesmeni finansowali Twoją pierwszą kampanię wyborczą?
8. Czy uważasz za właściwe,że głowa państwa lokuje pieniądze w bankach zagranicznych, wbrew polskiemu prawu?
9. Czy w 1981 r. byłeś informowany przez Prezydium MKZ, że M. Wachowski jest kapitanem?
10. Czy Wachowski posiada Twoje zdjęcia ze wspólnych orgii i dlatego nie zareagowałeś na jego poczynania?
11. Czy SB szantażowała Cię ujawnieniem wszczętych postępowań karnych o kradzieże przed sądem dla nieletnich i sądem rejonowym, wymuszając pełną współpracę?
12. Za jakie zasługi w obozie w Arłamowie przyznano Ci prawo polowania z Kiszczakiem i 5- tygodniowy pobyt z calą rodziną, gdy innym odmawiano zwykłych widzeń?
13. Czy pamiętasz swoją wypowiedź na Kongresie w USA „lokujcie swoje kapitaly w Polsce, bo na nędzy i głupocie można najlepiej zarobić”, czy nadal tak sadzisz?
14. Z jakiej obietnicy wyborczej się wywiązałeś?
15. Czy teraz potrafisz odpowiedzieć na pytanie Andrzeja Gwiazdy z 1 zjazdu „Solidarności”, jak wygląda dogadanie się Polaka z Polakiem , gdy jeden jest zdrajcą?
16. Kiedy spełnisz publiczną obietnicę rozliczenia się z majątku i wskażesz jego prawdziwe źródła, bo Twoje książki przyniosły straty? Podobnie z obietnicą wyjaśnienia stosunków z SB?
17. Czy nie dość już kłamstw, krętactw, niekompetencji, pazerności, czy Ty naprawdę nie boisz się Boga,Lechu?
Anna Walentynowicz
-
bronmus45
Nie zamierzam przerzucać się jakimiś, kolejnymi pismami, bo i ja mam ich trochę. Chociażby z przesłuchania niejakiego J.Kaczyńskiego przez oficera bezpieki. Ale - oczywiście - Ty uznałbyś ten tekst za nieprawdziwy.
Wyraziłem tutaj swoją opinię - Ty swoją odpowiedź - kolejną moją byłoby zapewne odwołanie się do waleczności przodków Kaczyńskiego w rosyjskim wojsku. Więc na tym kończę mój wywód.
Miłego dnia.
EOT
Wyraziłem tutaj swoją opinię - Ty swoją odpowiedź - kolejną moją byłoby zapewne odwołanie się do waleczności przodków Kaczyńskiego w rosyjskim wojsku. Więc na tym kończę mój wywód.
Miłego dnia.
EOT
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2018, 17:48 przez bronmus45, łącznie zmieniany 1 raz.
- refluks
Dawaj ten tekst.
-
bronmus45
Nie mam pojęcia (na razie), jak się pozbyć takich osób z "mojego podwórka", jakim jesteś Ty. Ale sobie poradzę. Na razie będę traktował Ciebie, jak "morowe powietrze", omijając szerokim łukiem.
- lczerwosz
-
bronmus45
- lczerwosz
Chodzi mi o tekst z przesłuchania, normalnie takie protokoły są niedostępne.
Ale i inna sprawa. Wszedłem na podany link. Jakoś nie odniosłeś się do opisywanego tam bestialstwa Armii Czerwonej, tak rocznicowo, a za to mącisz w sprawie Bolka, jakby to miało znaczenie dla daty 17 września 1939.
Ale i inna sprawa. Wszedłem na podany link. Jakoś nie odniosłeś się do opisywanego tam bestialstwa Armii Czerwonej, tak rocznicowo, a za to mącisz w sprawie Bolka, jakby to miało znaczenie dla daty 17 września 1939.
- refluks
Nie strzelaj focha, tylko odpowiadaj.bronmus45 pisze: ↑17 wrz 2018, 17:14Nie mam pojęcia (na razie), jak się pozbyć takich osób z "mojego podwórka", jakim jesteś Ty. Ale sobie poradzę. Na razie będę traktował Ciebie, jak "morowe powietrze", omijając szerokim łukiem.
-
bronmus45
No, przecież na początku tekstu zaznaczyłem, jakie zdanie odnosi się do tytułu linku. I dalej zaznaczyłem, o czym będzie mowa ...lczerwosz pisze: ↑17 wrz 2018, 17:27Chodzi mi o tekst z przesłuchania, normalnie takie protokoły są niedostępne.
.
Ciekawe, że nie dostrzegasz ciągłości zaistniałych w historii faktów z ich następstwami. Przecież gdyby nie 17 września 1939 roku, to kto wie w jakim położeniu byłaby Polska w roku 1980 (Solidarność). Z kolei, gdyby nie owa Solidarność (bez niejakiego Jarosława Kaczyńskiego, Piotra Dudy i paru innych), to ruscy siedzieliby w Polsce od daty wejścia - do dziś. I w tej "starej Polsce" również. Bo nie byłoby Ukrainy, Białorusi, Litwy, Łotwy. Czy to tak trudno zrozumieć człowiekowi w pewnym już wieku?
.
Przy okazji pytanie do Ciebie - jako moderatora. Czemu nie mogę umieścić refluksa na liście ignorowanych? System odpowiada mi że administratorów i moderatorów nie można. Nigdzie jednak nie dopatrzyłem się, że refluks jest jednym z nich.
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2018, 17:47 przez bronmus45, łącznie zmieniany 1 raz.