-
- Nasze rekomendacje
-
-
Motto dnia:
Ludzkość musi położyć kres wojnie, bo inaczej wojna położy kres ludzkości. / John F. Kennedy
Ukraino! Trzymaj się!
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
admin@osme-pietro.pl
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
czy ludzie żyjąc tylko prawdą
nie są tak naprawdę martwi…
(współ)życie - Krokus
Sugeruję używanie przycisku Aktywne tematy Pozwala widzieć wszystkie nowości
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
Książę i włamywacz
- eka
Książę i włamywacz
Kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz.
dr Samuel Johnson
dr Samuel Johnson
Pozostańmy zatem niedoskonali - i jedyni w swoim rodzaju. Popełniajmy dalej błędy i wpadajmy na nowe pomysły. Błądźmy - to wychodzi nam najlepiej. H. Beck
- lczerwosz
- Admin
Książę i włamywacz
Z piosenkami jest tak samo. Oglądam z zamiłowaniem The voice of Poland. Nie wystarczy dobrze śpiewać, chociaż wydawałoby się, że to niezbędne i dostateczne zarazem.
- lczerwosz
- Admin
Książę i włamywacz
Po prostu takich co dobrze piszą jest sporo, więcej niż potrzeba. Przypomniał mi się stary dowcip, jak do dyrektora cyrku przyszedł kandydat na cyrkowca.
Dyrektor pyta: - Co pan umie? Kandydat: - Naśladuję ptaki. Dyrektor znudzony odpowiada: - Och, mamy tu takich dużo, wszyscy umieją. Kandydat: - No to przepraszam, już panu nie zawracam głowy. Podchodzi do okna, otwiera i spokojnie odfruwa. Może mnie gdzieś przyjmą, rzuca na pożegnanie.
Dyrektor pyta: - Co pan umie? Kandydat: - Naśladuję ptaki. Dyrektor znudzony odpowiada: - Och, mamy tu takich dużo, wszyscy umieją. Kandydat: - No to przepraszam, już panu nie zawracam głowy. Podchodzi do okna, otwiera i spokojnie odfruwa. Może mnie gdzieś przyjmą, rzuca na pożegnanie.
- eka
Książę i włamywacz
Ostatni warunek mnie przytrzymał najdłużej.
Dzięki, Leszku, za refleksje.
Dzięki, Leszku, za refleksje.
Pozostańmy zatem niedoskonali - i jedyni w swoim rodzaju. Popełniajmy dalej błędy i wpadajmy na nowe pomysły. Błądźmy - to wychodzi nam najlepiej. H. Beck
-
Książę i włamywacz
Myślę, że lepiej jest, kiedy praca zarobkowa nie przeszkadza w pisaniu książek.
- eka
Książę i włamywacz
Coś w tym jest, sztuka naznaczona materialnym celem, zawsze jednak, a przynajmniej w głowie romantycznych idealistów, ciut się dewaluuje.
-
Książę i włamywacz
Zaprawdę, szorstka jest przyjaźń pomiędzy sztuką a mamoną.

- eka
Książę i włamywacz
Ładnie to określiłeś : )
- lczerwosz
- Admin
Książę i włamywacz
A moja twarz robi mi się bardziej myśląca i spojrzenie bardzie bystre, gdy za to myślenie mi dobrze płacą. Jak mój kot robi się jakby nieco inteligentniejszy, gdy czeka na żarcie.
- eka
Książę i włamywacz
Zarabiasz na sztuce? : )