Lepiej mieć i nie potrzebować, niż nie mieć i nie potrzebować.
Semen Korczaszko
-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
admin@osme-pietro.pl
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
"Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".
Cicero "De re publica"
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
Według Pilipiuka
- eka
Według Pilipiuka
: ) Takie na pewno jest przekonanie pana Andrzeja, nie tylko Semena.
Ja natomiast optuję... hm. Odwrotność jest lepsza, ale nie w każdej sytuacji życiowej, że tak powiem ogólnikowo.
Ja natomiast optuję... hm. Odwrotność jest lepsza, ale nie w każdej sytuacji życiowej, że tak powiem ogólnikowo.
-
Według Pilipiuka
Tego nie jestem pewien. Przeczytałem wszystko (za wyjątkiem Norweskiego dziennika i Przetainy), co Wielki Grafoman popełnil, trochę korespondowałem na innych forach i...
Z całą pewnością wyżej wymieniona maksyma dobrze oddaje niepowtarzalny światopogląd Semena.
- lczerwosz
Według Pilipiuka
Jak się nie potrzebuje, to po co mieć. To oczywiste. Ale jak się miało, a potem się nie ma, to zaraz się potrzebuje. Już nie tylko przez złośliwość losu, ale psychologicznie. Mając przyzwyczajamy się, że mamy i że to jest u nas w razie czego. A jak się tego pozbędziemy, to dorobimy sobie potrzebę, aby dalej to mieć. To moje własne przemyślenia, bo niczego nie czytałem na temat.
- eka
Według Pilipiuka
A ja jego nic, poza urywkami w trakcie przewracania kartek.szczepantrzeszcz pisze: ↑20 lip 2022, 21:11Tego nie jestem pewien. Przeczytałem wszystko (za wyjątkiem Norweskiego dziennika i Przetainy), co Wielki Grafoman popełnil, trochę korespondowałem na innych forach i...
Z całą pewnością wyżej wymieniona maksyma dobrze oddaje niepowtarzalny światopogląd Semena.
Podyskutowałam z Autorem na portalu, poczytałam wypowiedzi i stąd moje przekonanie.
Mnie również daleko od Diogenesa z Synopy, ale "nie mieć i nie potrzebować" bardzo mi leży, bo uwalnia od etapu "mieć" : )
- eka
Według Pilipiuka
Aha, i nie chodzi oczywiście o "mieć" uczucia, doświadczenia, wiedzę...