-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
admin@osme-pietro.pl
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
"Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".
Cicero "De re publica"
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
finis
-
finis
to metr siedemdziesiąt parę
już swoje przechodziło po jednej z wersji
licznych światów
w akcie brania miary przy wejściu w dorosłość
napisano że wysokie
wraz z przemianą wzorca ześredniało
ogrom kroków przestawianych
po wyboistych limesach blokowych duktach
zawiódł na kresowe rżysko
komórka padła w żyzny humus jako żertwa
dla pokrewnych zjadaczy
czynnik ożywiający uleciał wedle wiary
już swoje przechodziło po jednej z wersji
licznych światów
w akcie brania miary przy wejściu w dorosłość
napisano że wysokie
wraz z przemianą wzorca ześredniało
ogrom kroków przestawianych
po wyboistych limesach blokowych duktach
zawiódł na kresowe rżysko
komórka padła w żyzny humus jako żertwa
dla pokrewnych zjadaczy
czynnik ożywiający uleciał wedle wiary
- eka
finis
Finis coronat opus : ) Klasyka i pewnik. Znowu oswajasz ulubiony motyw, lecz tym razem: dzieło = ciało.
Bardzo zgrabnie podajesz opis w metaforach. I czytelnie.
Ano zeżrą, można od tego uciec, żądając pochówku po wcześniejszym ciała spaleniu.
Co będzie z zgodne z rytuałem żertwy (piękne, mocne słowo), która wymagała obecności ognia.
Jak zwykle bardzo mi leży Twój dystans, takie ironiczne ciepełko, tu z ową komórką

Bardzo zgrabnie podajesz opis w metaforach. I czytelnie.
Ano zeżrą, można od tego uciec, żądając pochówku po wcześniejszym ciała spaleniu.
Co będzie z zgodne z rytuałem żertwy (piękne, mocne słowo), która wymagała obecności ognia.
Jak zwykle bardzo mi leży Twój dystans, takie ironiczne ciepełko, tu z ową komórką

-
finis
każdy artysta, nomen omen, malarz, czy też inszy rzeźbiarz. widzi ciało jako dzieło sztuki. jeden lubuje się w szczupłościach drugi zaś w obfitościach. no i ja chociaż artysta- nie teges żem się zawziął by je opisać w metaforach(zdaje misie oryginalnych) dziękuję ucieszon za pochwalenie onych.
i tu też jestem zacieszony z powodu tych słów. moje często cierpko- ironiczne, a nawet sarkastyczne widzenie tego wymiaru chodzi ze mną od pacholęctwa. oczywiście na początku było proporcjonalne do możliwości połapania się "substancji szarej" co do czego i dlaczego.

- eka
finis
Nie uważasz, że ważne jest harmonijne współdziałanie owej substancji z tą poniżej, zamkniętą w klatce?zimny grog pisze: ↑14 lut 2022, 17:45moje często cierpko- ironiczne, a nawet sarkastyczne widzenie tego wymiaru chodzi ze mną od pacholęctwa. oczywiście na początku było proporcjonalne do możliwości połapania się "substancji szarej" co do czego i dlaczego.![]()

-
finis
szanowana Ewo! tak to mi się zdawa;
dopóki wszystko w modus vivendi istoty ludzkiej jest harmonijne "to gra muzyka".
kiedy nachodzi dominacja jakiegoś tam zbytniego zaciekawienia jakimś tematem bardzo szybko można popaść w monotematyzm.
chiba mię się to przytrafiło może, chcąc, nie chcąc.
więc byle do maja, a potem się zobaczy, czy ten świat poładniał, czy zbrzydział.
w sumie nic odkrywczegom nie napisał, cóż, wcześniejsi się postarali.

dopóki wszystko w modus vivendi istoty ludzkiej jest harmonijne "to gra muzyka".
kiedy nachodzi dominacja jakiegoś tam zbytniego zaciekawienia jakimś tematem bardzo szybko można popaść w monotematyzm.
chiba mię się to przytrafiło może, chcąc, nie chcąc.

więc byle do maja, a potem się zobaczy, czy ten świat poładniał, czy zbrzydział.
w sumie nic odkrywczegom nie napisał, cóż, wcześniejsi się postarali.

- eka
finis
Masz rację, w stu procentach.zimny grog pisze: ↑15 lut 2022, 19:35dopóki wszystko w modus vivendi istoty ludzkiej jest harmonijne "to gra muzyka".
Dzięki

-
-
finis
no to misie pokraśniało, oczywiście w granicach rozsądku.