-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
admin@osme-pietro.pl
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad.
Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może bronić się przed demokratycznie podjętą decyzją.
Benjamin Franklin
UWAGA!
KONKURS NA TEKST DISCO POLO ROZSTRZYGNIĘTY!
Jeżeli tylko będziecie zainteresowani, idea konkursów powróci na stałe.
A oto wyniki
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
finis
-
finis
to metr siedemdziesiąt parę
już swoje przechodziło po jednej z wersji
licznych światów
w akcie brania miary przy wejściu w dorosłość
napisano że wysokie
wraz z przemianą wzorca ześredniało
ogrom kroków przestawianych
po wyboistych limesach blokowych duktach
zawiódł na kresowe rżysko
komórka padła w żyzny humus jako żertwa
dla pokrewnych zjadaczy
czynnik ożywiający uleciał wedle wiary
już swoje przechodziło po jednej z wersji
licznych światów
w akcie brania miary przy wejściu w dorosłość
napisano że wysokie
wraz z przemianą wzorca ześredniało
ogrom kroków przestawianych
po wyboistych limesach blokowych duktach
zawiódł na kresowe rżysko
komórka padła w żyzny humus jako żertwa
dla pokrewnych zjadaczy
czynnik ożywiający uleciał wedle wiary
- eka
finis
Finis coronat opus : ) Klasyka i pewnik. Znowu oswajasz ulubiony motyw, lecz tym razem: dzieło = ciało.
Bardzo zgrabnie podajesz opis w metaforach. I czytelnie.
Ano zeżrą, można od tego uciec, żądając pochówku po wcześniejszym ciała spaleniu.
Co będzie z zgodne z rytuałem żertwy (piękne, mocne słowo), która wymagała obecności ognia.
Jak zwykle bardzo mi leży Twój dystans, takie ironiczne ciepełko, tu z ową komórką

Bardzo zgrabnie podajesz opis w metaforach. I czytelnie.
Ano zeżrą, można od tego uciec, żądając pochówku po wcześniejszym ciała spaleniu.
Co będzie z zgodne z rytuałem żertwy (piękne, mocne słowo), która wymagała obecności ognia.
Jak zwykle bardzo mi leży Twój dystans, takie ironiczne ciepełko, tu z ową komórką

-
finis
każdy artysta, nomen omen, malarz, czy też inszy rzeźbiarz. widzi ciało jako dzieło sztuki. jeden lubuje się w szczupłościach drugi zaś w obfitościach. no i ja chociaż artysta- nie teges żem się zawziął by je opisać w metaforach(zdaje misie oryginalnych) dziękuję ucieszon za pochwalenie onych.
i tu też jestem zacieszony z powodu tych słów. moje często cierpko- ironiczne, a nawet sarkastyczne widzenie tego wymiaru chodzi ze mną od pacholęctwa. oczywiście na początku było proporcjonalne do możliwości połapania się "substancji szarej" co do czego i dlaczego.

- eka
finis
Nie uważasz, że ważne jest harmonijne współdziałanie owej substancji z tą poniżej, zamkniętą w klatce?zimny grog pisze: ↑14 lut 2022, 17:45moje często cierpko- ironiczne, a nawet sarkastyczne widzenie tego wymiaru chodzi ze mną od pacholęctwa. oczywiście na początku było proporcjonalne do możliwości połapania się "substancji szarej" co do czego i dlaczego.![]()

-
finis
szanowana Ewo! tak to mi się zdawa;
dopóki wszystko w modus vivendi istoty ludzkiej jest harmonijne "to gra muzyka".
kiedy nachodzi dominacja jakiegoś tam zbytniego zaciekawienia jakimś tematem bardzo szybko można popaść w monotematyzm.
chiba mię się to przytrafiło może, chcąc, nie chcąc.
więc byle do maja, a potem się zobaczy, czy ten świat poładniał, czy zbrzydział.
w sumie nic odkrywczegom nie napisał, cóż, wcześniejsi się postarali.

dopóki wszystko w modus vivendi istoty ludzkiej jest harmonijne "to gra muzyka".
kiedy nachodzi dominacja jakiegoś tam zbytniego zaciekawienia jakimś tematem bardzo szybko można popaść w monotematyzm.
chiba mię się to przytrafiło może, chcąc, nie chcąc.

więc byle do maja, a potem się zobaczy, czy ten świat poładniał, czy zbrzydział.
w sumie nic odkrywczegom nie napisał, cóż, wcześniejsi się postarali.

- eka
finis
Masz rację, w stu procentach.zimny grog pisze: ↑15 lut 2022, 19:35dopóki wszystko w modus vivendi istoty ludzkiej jest harmonijne "to gra muzyka".
Dzięki

-
-
finis
no to misie pokraśniało, oczywiście w granicach rozsądku.