-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
admin@osme-pietro.pl
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
"Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".
Cicero "De re publica"
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
zmazy dzienne
- lczerwosz
zmazy dzienne
Marzenia dzienne
i rozmazanie, chociaż język faktów (niebyłych wprawdzie) jest bardzo suchy, nie skory do łez. I wpadający w konkret.
Rozmaz to ze krwi można robić i z innych płynów ustrojowych, ku zdrowotności i zachowaniu gatunku.
Dwanaście minut to nawet niezły wynik, kto włączał stoper? Mysz, realnie zgorszona? A taki był tu spokój. Ledwo przyjechali, nałomotali, teraz muszę po nich sprzątać. Wot, rasa ludzka.
A zmaz to jak zmazanie śladu czy pamięci. W pewnym wieku wieczorem zapominamy, co robiliśmy rano, rano nie pamiętamy, co w nocy, przysięgam. No a potem takie szczere wyznania. Żeby chociaż do owej pracownicy lekkich obyczajów. A tak to dziad by mówił do obrazu. Wideło.
i rozmazanie, chociaż język faktów (niebyłych wprawdzie) jest bardzo suchy, nie skory do łez. I wpadający w konkret.
Rozmaz to ze krwi można robić i z innych płynów ustrojowych, ku zdrowotności i zachowaniu gatunku.
Dwanaście minut to nawet niezły wynik, kto włączał stoper? Mysz, realnie zgorszona? A taki był tu spokój. Ledwo przyjechali, nałomotali, teraz muszę po nich sprzątać. Wot, rasa ludzka.
A zmaz to jak zmazanie śladu czy pamięci. W pewnym wieku wieczorem zapominamy, co robiliśmy rano, rano nie pamiętamy, co w nocy, przysięgam. No a potem takie szczere wyznania. Żeby chociaż do owej pracownicy lekkich obyczajów. A tak to dziad by mówił do obrazu. Wideło.
- mirek13
zmazy dzienne
Drugi raz czytam Twój koment Icze, i nie bardzo wiem o co Ci chodzi.
Jakie zamazy, rozmazy itp?
Skaczesz jak po przedawkowaniu środków psychotropowych, a ja jestem prosty człowiek i wiersz jest prosty, więc jeśli mógłbyś coś napisać po ludzku byłbym wdzięczny.
Jakie zamazy, rozmazy itp?
Skaczesz jak po przedawkowaniu środków psychotropowych, a ja jestem prosty człowiek i wiersz jest prosty, więc jeśli mógłbyś coś napisać po ludzku byłbym wdzięczny.

- tabakiera
Mirku, można edytować tekst i poprawiać, tylko miło, gdy zostawia się też starą wersję, bo często po poprawkach stare komentarze są od czapy.
A tak z innej beczki - czytałam Twój "Deszcz", teraz ten wiersz.
Publikujesz, wydajesz, czy tylko po portalach?
Bo wiesz, portale są dobre, tylko jak to portale - bielizna prawie osobista i czasem w maglu.
Może też do radia np. uderzysz?
Albo do druku?
To troszkę inna forma istnienia.
Mnie na innych portalach nie ma i nie będzie. Nidgy nie mów nigdy, ale raczej nigdy, przeprało mi się.
A tak z innej beczki - czytałam Twój "Deszcz", teraz ten wiersz.
Publikujesz, wydajesz, czy tylko po portalach?
Bo wiesz, portale są dobre, tylko jak to portale - bielizna prawie osobista i czasem w maglu.
Może też do radia np. uderzysz?
Albo do druku?
To troszkę inna forma istnienia.
Mnie na innych portalach nie ma i nie będzie. Nidgy nie mów nigdy, ale raczej nigdy, przeprało mi się.
- mirek13
zmazy dzienne
Za leniwy jestem na zmianę i poszukiwania.
Możesz też za stary i zbyt zmęczony, aby coś zmieniać.
Pewnie zostanę na portalach.
Możesz też za stary i zbyt zmęczony, aby coś zmieniać.
Pewnie zostanę na portalach.

- biegnąca po fali
zmazy dzienne
Taaa. Bo to jest taki wysiłek wysłać gdzieś kilka tekstów. Ręce opadają, Dziadku.
i przeszłość
dopóki widać ślady
AS...
za zamknięciem powiek wolność
o której nie umiem myśleć
witka
dopóki widać ślady
AS...
za zamknięciem powiek wolność
o której nie umiem myśleć
witka
- mirek13
zmazy dzienne
Ogrzewam się w cieple Twojego sukcesu 

- lczerwosz
zmazy dzienne
no kojarzą mi się ze zmazami, Tobie nie? I kolejne skojarzenia, czasem daleko odbiegające od pierwotnej myśli, ale to nic nie szkodzi. Tak się robi wielkie wynalazki i pisze wiersze, czego przykładem jest i Twój. Ja też spróbowałem pomyśleć o tym tekście w sposób nieskrępowany, może nie napisałem dość precyzyjnie.
Tak, wiersz ma prawo wywoływać swobodne skojarzenia, wyzwalać emocje i to jego właściwością pożądaną. Komentarz powinien być bardziej precyzyjny, przyznaję.
- mirek13
zmazy dzienne
Przykro mi, ale jestem prosty chłop i nie czynię żadnych wynalazków.
Zmazy kojarzą się jednoznacznie i jedyne co miałem na myśli to ew. zmazy metaforyczne w głowie. Ale ich istota jest bez zmian.
Z tym doprecyzowaniem komentów to masz rację.
Zmazy kojarzą się jednoznacznie i jedyne co miałem na myśli to ew. zmazy metaforyczne w głowie. Ale ich istota jest bez zmian.
Z tym doprecyzowaniem komentów to masz rację.

- eka
- mirek13
zmazy dzienne
Gadasz jak znany nam oszołom
To tylko drukowani i i recytowani mają monopol na prawdę?
Idę się schować w mysią dziurę

To tylko drukowani i i recytowani mają monopol na prawdę?

Idę się schować w mysią dziurę