-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
admin@osme-pietro.pl
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad.
Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może bronić się przed demokratycznie podjętą decyzją.
Benjamin Franklin
UWAGA!
KONKURS NA TEKST DISCO POLO ROZSTRZYGNIĘTY!
Jeżeli tylko będziecie zainteresowani, idea konkursów powróci na stałe.
A oto wyniki
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
zmazy dzienne
- lczerwosz
zmazy dzienne
Marzenia dzienne
i rozmazanie, chociaż język faktów (niebyłych wprawdzie) jest bardzo suchy, nie skory do łez. I wpadający w konkret.
Rozmaz to ze krwi można robić i z innych płynów ustrojowych, ku zdrowotności i zachowaniu gatunku.
Dwanaście minut to nawet niezły wynik, kto włączał stoper? Mysz, realnie zgorszona? A taki był tu spokój. Ledwo przyjechali, nałomotali, teraz muszę po nich sprzątać. Wot, rasa ludzka.
A zmaz to jak zmazanie śladu czy pamięci. W pewnym wieku wieczorem zapominamy, co robiliśmy rano, rano nie pamiętamy, co w nocy, przysięgam. No a potem takie szczere wyznania. Żeby chociaż do owej pracownicy lekkich obyczajów. A tak to dziad by mówił do obrazu. Wideło.
i rozmazanie, chociaż język faktów (niebyłych wprawdzie) jest bardzo suchy, nie skory do łez. I wpadający w konkret.
Rozmaz to ze krwi można robić i z innych płynów ustrojowych, ku zdrowotności i zachowaniu gatunku.
Dwanaście minut to nawet niezły wynik, kto włączał stoper? Mysz, realnie zgorszona? A taki był tu spokój. Ledwo przyjechali, nałomotali, teraz muszę po nich sprzątać. Wot, rasa ludzka.
A zmaz to jak zmazanie śladu czy pamięci. W pewnym wieku wieczorem zapominamy, co robiliśmy rano, rano nie pamiętamy, co w nocy, przysięgam. No a potem takie szczere wyznania. Żeby chociaż do owej pracownicy lekkich obyczajów. A tak to dziad by mówił do obrazu. Wideło.
- mirek13
zmazy dzienne
Drugi raz czytam Twój koment Icze, i nie bardzo wiem o co Ci chodzi.
Jakie zamazy, rozmazy itp?
Skaczesz jak po przedawkowaniu środków psychotropowych, a ja jestem prosty człowiek i wiersz jest prosty, więc jeśli mógłbyś coś napisać po ludzku byłbym wdzięczny.
Jakie zamazy, rozmazy itp?
Skaczesz jak po przedawkowaniu środków psychotropowych, a ja jestem prosty człowiek i wiersz jest prosty, więc jeśli mógłbyś coś napisać po ludzku byłbym wdzięczny.

- tabakiera
Mirku, można edytować tekst i poprawiać, tylko miło, gdy zostawia się też starą wersję, bo często po poprawkach stare komentarze są od czapy.
A tak z innej beczki - czytałam Twój "Deszcz", teraz ten wiersz.
Publikujesz, wydajesz, czy tylko po portalach?
Bo wiesz, portale są dobre, tylko jak to portale - bielizna prawie osobista i czasem w maglu.
Może też do radia np. uderzysz?
Albo do druku?
To troszkę inna forma istnienia.
Mnie na innych portalach nie ma i nie będzie. Nidgy nie mów nigdy, ale raczej nigdy, przeprało mi się.
A tak z innej beczki - czytałam Twój "Deszcz", teraz ten wiersz.
Publikujesz, wydajesz, czy tylko po portalach?
Bo wiesz, portale są dobre, tylko jak to portale - bielizna prawie osobista i czasem w maglu.
Może też do radia np. uderzysz?
Albo do druku?
To troszkę inna forma istnienia.
Mnie na innych portalach nie ma i nie będzie. Nidgy nie mów nigdy, ale raczej nigdy, przeprało mi się.
- mirek13
zmazy dzienne
Za leniwy jestem na zmianę i poszukiwania.
Możesz też za stary i zbyt zmęczony, aby coś zmieniać.
Pewnie zostanę na portalach.
Możesz też za stary i zbyt zmęczony, aby coś zmieniać.
Pewnie zostanę na portalach.

- biegnąca po fali
zmazy dzienne
Taaa. Bo to jest taki wysiłek wysłać gdzieś kilka tekstów. Ręce opadają, Dziadku.
i przeszłość
dopóki widać ślady
AS...
za zamknięciem powiek wolność
o której nie umiem myśleć
witka
dopóki widać ślady
AS...
za zamknięciem powiek wolność
o której nie umiem myśleć
witka
- mirek13
zmazy dzienne
Ogrzewam się w cieple Twojego sukcesu 

- lczerwosz
zmazy dzienne
no kojarzą mi się ze zmazami, Tobie nie? I kolejne skojarzenia, czasem daleko odbiegające od pierwotnej myśli, ale to nic nie szkodzi. Tak się robi wielkie wynalazki i pisze wiersze, czego przykładem jest i Twój. Ja też spróbowałem pomyśleć o tym tekście w sposób nieskrępowany, może nie napisałem dość precyzyjnie.
Tak, wiersz ma prawo wywoływać swobodne skojarzenia, wyzwalać emocje i to jego właściwością pożądaną. Komentarz powinien być bardziej precyzyjny, przyznaję.
- mirek13
zmazy dzienne
Przykro mi, ale jestem prosty chłop i nie czynię żadnych wynalazków.
Zmazy kojarzą się jednoznacznie i jedyne co miałem na myśli to ew. zmazy metaforyczne w głowie. Ale ich istota jest bez zmian.
Z tym doprecyzowaniem komentów to masz rację.
Zmazy kojarzą się jednoznacznie i jedyne co miałem na myśli to ew. zmazy metaforyczne w głowie. Ale ich istota jest bez zmian.
Z tym doprecyzowaniem komentów to masz rację.

- eka
- mirek13
zmazy dzienne
Gadasz jak znany nam oszołom
To tylko drukowani i i recytowani mają monopol na prawdę?
Idę się schować w mysią dziurę

To tylko drukowani i i recytowani mają monopol na prawdę?

Idę się schować w mysią dziurę