jest bardzo wygodnym (po)tworem ludzkiego umysłu
można ją nastawić na dowolną godzinę
i pójść z kolegami na piwo
zrzucić z góry jak karę boską na grzeszników
nacisnąć przycisk i nie sprawdzać
jak Schroedinger kota w pudełku
dzięki niej nikt nie musi patrzyć
ofiarom w oczy
słuchać nieprzyjemnych wrzasków
strzelać dźgać przeszywać
wszyscy za jednym podmuchem
grzecznie nie żyją
w niedalekiej przyszłości
ma być jeszcze doskonalsza
skierowana tylko na wybranych
bez zbędnych huków i zniszczeń
zabijać absolutną ciszą
-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
admin@osme-pietro.pl
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad.
Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może bronić się przed demokratycznie podjętą decyzją.
Benjamin Franklin
UWAGA!
KONKURS NA TEKST DISCO POLO ROZSTRZYGNIĘTY!
Jeżeli tylko będziecie zainteresowani, idea konkursów powróci na stałe.
A oto wyniki
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
Bomba
- lczerwosz
Bomba
Są na świecie, co powiedzą, że to bomba. W ciszy i bez grzechu.
Kiedyś słyszałem o militarnym wykorzystaniu dronów. Kierują nimi ludzie z oddali, przez Internet. Jak doleci, dokąd trzeba, to pyk i już nie ma tego trzeba. Można przy piwie, w czasie snu dziecka.
Kiedyś słyszałem o militarnym wykorzystaniu dronów. Kierują nimi ludzie z oddali, przez Internet. Jak doleci, dokąd trzeba, to pyk i już nie ma tego trzeba. Można przy piwie, w czasie snu dziecka.
- eka
Bomba
Twór - potwór z ludzkiej głowy zabijający wybranych absolutną ciszą?
Hm, wiesz w więzieniach są tzw. izolatki, gdzie osadzeni przebywają za poważne naruszenia regulaminu w samotności, bez mediów.
Ale Ty nie o tym.
Totalny ostracyzm? No bo nie wydaje mi się, że piszesz o jakiejś tam broni biologicznej, czy płatnych mordercach.
No nie wiem, nie wiem.... ciśnienie spadło od wczoraj o ponad 20 hektopaskali i zadyma śnieżna jak na Antarktydzie, stąd i mózg się opiera dedukcji.
A technicznie jest bdb, bez uwag wszelakich.
Pozdrawiam : )
Tylko we mnie ową bombą, please, nie celuj : )
Hm, wiesz w więzieniach są tzw. izolatki, gdzie osadzeni przebywają za poważne naruszenia regulaminu w samotności, bez mediów.
Ale Ty nie o tym.
Totalny ostracyzm? No bo nie wydaje mi się, że piszesz o jakiejś tam broni biologicznej, czy płatnych mordercach.
No nie wiem, nie wiem.... ciśnienie spadło od wczoraj o ponad 20 hektopaskali i zadyma śnieżna jak na Antarktydzie, stąd i mózg się opiera dedukcji.
-
Bomba
Są już takie, przyszło żyć w okrutnych czasach, zresztą każde takie były. Świetny wiersz.
-
Odnośnie końcówki, nie będę wyjaśniał o co chodziło autorowi, niech kazdy sobie to zinterpretuje po swojemu.eka pisze: ↑11 mar 2021, 15:45Twór - potwór z ludzkiej głowy zabijający wybranych absolutną ciszą?
Ale Ty nie o tym.
Dzięki za komentarz.
-
Dzięki za komentarz, fajnie, że ten nieprzyjemny wiersz się spodobał.Marcin Sztelak pisze: ↑11 mar 2021, 18:16Są już takie, przyszło żyć w okrutnych czasach, zresztą każde takie były. Świetny wiersz.