z księdzem było coś nie tak
w kącie klęczałam na lekcjach religii
z rękami w górze za to
że rodzice do kościoła nie chodzili
pijanym wybaczyłam księdzu nie bardzo
po latach spoglądam na komunijne zdjęcie brata
stoi ze świecą i obrazkiem Jezusa miłosiernego
obok duży biały cień - zdrapany przeze mnie fragment
widniał tam wcześniej ksiądz
w przypływie psychozy użyłam paznokcia
chorobie wybaczam księdzu nie bardzo
-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
admin@osme-pietro.pl
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
"Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".
Cicero "De re publica"
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
Wybaczam
-
Wybaczam
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2021, 06:27 przez Agnieszka R., łącznie zmieniany 1 raz.
-
Wybaczam
Mocny wiersz. W ostatni wersie czytam wybaczyłam, dla dopełnienia klamry. I zastanawiam się czy nie byłoby lepiej wyróżnic tą klamrę.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- eka
Wybaczam
Zaraz psychoza, normalna reakcja, ja np. bywało, że odrywałam fragmenty fotek, aby ze wspomnieniami skończyć.
Tak, że no... niech bohaterka nie przesadza, przekaż.
A sytuacja liryczna? Takich doświadczeń nie miałam, co nie znaczy, że w realu innym dzieciakom o wiele gorsze się nie zdarzały. Temat rzeka...
W wierszy nurt główny z licznymi dopływam: psychika dziecka, rodzice, duchowość, wybaczanie.
W sumie dla dobra własnej psyche warto wybaczać sprawcom doznane zło, mniejsza czy zasługują.

Tak, że no... niech bohaterka nie przesadza, przekaż.
A sytuacja liryczna? Takich doświadczeń nie miałam, co nie znaczy, że w realu innym dzieciakom o wiele gorsze się nie zdarzały. Temat rzeka...
W wierszy nurt główny z licznymi dopływam: psychika dziecka, rodzice, duchowość, wybaczanie.
W sumie dla dobra własnej psyche warto wybaczać sprawcom doznane zło, mniejsza czy zasługują.