• Nasze rekomendacje
  •  
    UWAGA!
    JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
    admin@osme-pietro.pl
    PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"

• Słup ogłoszeniowy
  •  
    "Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".
    Cicero "De re publica"

JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.

Testamenty

Na pograniczu prozy i wiersza
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Marcin Sztelak

Testamenty

#1 Post autor: Marcin Sztelak » 28 kwie 2021, 15:35

Koty wciąż bawią się w paradoksy nie bacząc na ostatnie wole, dopiski na marginesie i przede wszystkim wiersze – ku przerażeniu szczęśliwych posiadaczy ryz papieru oraz puent. Najcelniejszych z celnych.
Ja do nich nie należę, zbyt zajęty liczeniem liści, które spadły z drzew poprzedniej
jesieni. Zajęcie dobre w czasie ciągłych zwątpień i upadków, lecz to pojmują tylko
szaleńcy. Nawiedzani przez najcichsze myśli wypełzające z najgłębszych zakamarków i śmietników świata. Albo odwrotnie, zależnie od percepcji nielicznie zgromadzonych, przypadkowych widzów.
Zresztą większość zbyt zajęta zbieractwem nie zwraca uwagi ani na nich, ani na coraz większe sterty liści.
A kosmos ze stoickim spokojem ignoruje to wszystko. Niech nikt nie twierdzi, że to inna historia, bo dokładnie ta sama, różnica tylko w skali.
Dla mnie to w dalszym ciągu nie ma znaczenia, po zakończeniu zabawy liczbami mam zamiar, głaszcząc paradoksalne koty, dopisywać do testamentów wulgaryzmy.
Takie jak: całuski, papatki oraz najgorsze: pozdrowienia z drugiej strony okładki.

Awatar użytkownika
lczerwosz

Testamenty

#2 Post autor: lczerwosz » 28 kwie 2021, 18:17

Marcin Sztelak pisze:
28 kwie 2021, 15:35
dopisywać do testamentów wulgaryzmy.
Takie jak: całuski, papatki oraz najgorsze: pozdrowienia z drugiej strony okładki
To jeszcze nic złego. Przecież ani jednego złego słowa o nieboszczyku nie nabazgrały. Humor?

ODPOWIEDZ

Wróć do „PROZA POETYCKA”