-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
admin@osme-pietro.pl
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
"Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".
Cicero "De re publica"
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
Prywatna ojczyzna
- lczerwosz
Prywatna ojczyzna
Jakoś tak dziwnie się składa, że nominują go tylko przeciwnicy. Tyle lat minęło i nie ma gułagów, obozów pracy, egzekucji, więźniów politycznych. Jest za to histeryczna wyobraźnia, tęsknota nowego pokolenia, aby się przespać na styropianie i zaznać męczeńskiego bohaterstwa. Nic tak nie uszlachetnia, jak zginąć za sprawę. A tu nic z tego.

-
Gdybśmy nie byli w Unii byliby tacy więźniowie, gułagi itd...lczerwosz pisze: ↑08 sie 2021, 18:45Jakoś tak dziwnie się składa, że nominują go tylko przeciwnicy. Tyle lat minęło i nie ma gułagów, obozów pracy, egzekucji, więźniów politycznych. Jest za to histeryczna wyobraźnia, tęsknota nowego pokolenia, aby się przespać na styropianie i zaznać męczeńskiego bohaterstwa. Nic tak nie uszlachetnia, jak zginąć za sprawę. A tu nic z tego.![]()
![]()
![]()
- lczerwosz
Prywatna ojczyzna

-
Na razie mogę jeszcze pisać co chcę i jak chcę, agitka, nie agitka, wyraziłem swój pogląd i tyle.lczerwosz pisze: ↑08 sie 2021, 18:59![]()
![]()
Dlatego takie wycie, że wychodzimy ponoć z Unii. To jest niezwykle skuteczne straszenie Polaków. Ale nic więcej. Nie prowadzę dalszego ciągu dyskusji. Możemy zostać przy swoich zdaniach. A mimo wszystko wiersz ma sens. Nie rób z niego agitki, bo wyszedł tekst bardziej uniwersalny.