-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
admin@osme-pietro.pl
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
"Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".
Cicero "De re publica"
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
24
- Olgierd Jaksztas
24
Gugu
Ostatnio zmieniony 02 kwie 2024, 19:44 przez Olgierd Jaksztas, łącznie zmieniany 2 razy.
Proszę nie pisać i nie dzwonić.
- Olgierd Jaksztas
Latarnie
Tak, dokładnie, a nawet lepiej, bo w czasach Jego "y" oraz "i" było bliskobrzmiące, co starałem się oddać... Dzięki.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- eka
Latarnie
A waćpan jakimże wybiegiem w tutejsze czasy został rzucony? Machina czasu na podorędziu : )
Witam w naszych skromnych progach w Roku Pańskim 2022. XXI wiek, trzecie tysiąclecie, a przecież bitwa o zapis mówionego języka polskiego nadal fascynuje. Przynajmniej mnie. Pan jednakoż z ciut późniejszej epoki od: daj ja pobruczę /a ty pocziwaj.
Ukośniki zamiast przecinków dobrą robotę czynią. Rozdzielając, plastycznie zamykają cząstki składniowe zdań. Ułatwienie dla czytelnika.
A wiersz płynie nienagannie, o ile ucho mam sprawne.
Spacery doświetlane latarniowym haftem lubię też.

Witam w naszych skromnych progach w Roku Pańskim 2022. XXI wiek, trzecie tysiąclecie, a przecież bitwa o zapis mówionego języka polskiego nadal fascynuje. Przynajmniej mnie. Pan jednakoż z ciut późniejszej epoki od: daj ja pobruczę /a ty pocziwaj.
Ukośniki zamiast przecinków dobrą robotę czynią. Rozdzielając, plastycznie zamykają cząstki składniowe zdań. Ułatwienie dla czytelnika.
A wiersz płynie nienagannie, o ile ucho mam sprawne.
Spacery doświetlane latarniowym haftem lubię też.

- Olgierd Jaksztas
Latarnie
O, nie zauważyłem tego komentarza. Dziękuję. Zapis jest zabrany z fototypów oryginalnego wydania Kochanowskiego.
Ja próbuję być ponadczasowy
Dziękuję za miłe powitanie
Pozdrawiam !!
Ja próbuję być ponadczasowy
Dziękuję za miłe powitanie
Pozdrawiam !!
- Leon Gutner
Latarnie
Powiem tylko że poczytałem z wielką przyjemnością.
Z uszanowaniem L.G.
Z uszanowaniem L.G.
- Olgierd Jaksztas
- eka
Latarnie
Dzięki, zastanawiałam się, z czego korzystasz.Olgierd Jaksztas pisze: ↑18 cze 2022, 09:49Zapis jest zabrany z fototypów oryginalnego wydania Kochanowskiego
Dobrze, że nie jesteś Chińczykiem. Zapisują mowę od ośmiu tysięcy lat. To dopiero byłoby wyzwanie: usadowić się w jednej starożytnej epoce i uwspółcześniać : )
- Olgierd Jaksztas
Latarnie
Chińczycy są w o tyle lepszej sytuacji, że ich słowa na nowe rzeczy składają się ze starych znaków. Starożytność u nich żywa.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Olgierd Jaksztas
Latarnie
PS. Jako chińczyk pisałbym po prostu starymi kształtami ideogramów, sprzed reformy