rozpaleni
jak bombardowane Osaka i Drezno
jak Warszawa w czterdziestym czwartym
leżysz z głową na klatce
z ciałem przylgniętym i lepkim
zasypiam gdy głaszczesz
odchodzę nim zostanę na zawsze
nim zostaną zgliszcza
i na nich wybuduję nowy
lepszy wspaniały brak
uciekam w równonoc
teraz będzie tylko ciemniej
pożary dogasają
truchła zżerają psy bezdomne
w piwnicach zasypane nienarodzone
noc gnieździ się we mnie
składa jaja
odrosły Warszawa Osaka i Drezno
we mnie gruz
deszcz syczy
dym unosi się w ciemność
-
- Nasze rekomendacje
-
-
Są rzeczy, o których wiemy, że je wiemy. Są rzeczy, o których wiemy, że ich nie wiemy. Ale są też rzeczy, o których nie wiemy, że ich nie wiemy.
Donald Rumsfeld
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
admin@osme-pietro.pl
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
Nasza Użytkowniczka Baska.S94 wydała swoją długo zapowiadaną powieść pt. "Echo obcych wspomnień".
15 maja w Bibliotece Publicznej w niewielkiej miejscowości Boleszkowice w zachodniopomorskim odbędzie się jej pierwsza prezentacja połączona z wieczorem autorskim.
Wszystkich chętnych serdecznie zapraszamy. Więcej informacji, w tym o możliwości zakupu książki znajdziecie tutaj.
PYTANIE DO WSZYSTKICH.
CZY KTOŚ MA POMYSŁ NA SENTENCJĘ MIESIĄCA?
Więcej informacji
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
wrzesień
- Lucile
Wiersz z gatunku katastroficznych. Osobiste emocjonalne wypalenie zrównujesz z zagładą historycznych miast, wybrałeś te z różnych części świata i po przeciwnych stronach "wojennej barykady". Klimat podkręciłeś duszną, niemalże klaustrofobiczną atmosferą, niemocą i wszechogarniającym chaosem. Triumf prawie dosłownie oblepiającego wewnętrznego mroku nocy.
Dla PL smutny ten wrzesień:
pomimo tego, że wspomniane "miasta odrosły".
Dla PL smutny ten wrzesień:
pomimo tego, że wspomniane "miasta odrosły".
-
Strood
wrzesień
Z tego co wiem, mieszkańcy Drezna byli entuzjastycznie nastawieni do poczynań Hitlera, bombardowań Luftwaffe, Warszawiacy raczej nie.
Jest zbyt wiele różnic.
Kto sieje wiatr. Warszawa nie była agresorem. Harris odpowiedział za Rotterdam, Londyn, Coventry. V-1 i V-2.
Nie cackał się jak babcia z łobuzem
Z tego co wiem, Niemcy, nie naziści dopuścili się tylko na terenie ZSRR około 10 mln. gwałtów, a najwięcej mówi się o gwałatach Rosjan /jakieś 2-3 mln/, także na Polkachm Węgierkach, Bałkankach, gwałtach aliantów na Niemkach, wojsk USA na Francuskach.
Kto sieje wiatr, zbiera burzę ogniową, bo to cywile prowadzą wojnę dając mięso armatnie, prowiant, wszelkie zaopatrzenie.
Jest zbyt wiele różnic.
Kto sieje wiatr. Warszawa nie była agresorem. Harris odpowiedział za Rotterdam, Londyn, Coventry. V-1 i V-2.
Nie cackał się jak babcia z łobuzem
Z tego co wiem, Niemcy, nie naziści dopuścili się tylko na terenie ZSRR około 10 mln. gwałtów, a najwięcej mówi się o gwałatach Rosjan /jakieś 2-3 mln/, także na Polkachm Węgierkach, Bałkankach, gwałtach aliantów na Niemkach, wojsk USA na Francuskach.
Kto sieje wiatr, zbiera burzę ogniową, bo to cywile prowadzą wojnę dając mięso armatnie, prowiant, wszelkie zaopatrzenie.
- 4hc