52736410_2226934977366916_594862685712023552_n.jpg
z cyklu - Powrót do miasta -
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
admin@osme-pietro.pl
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
"Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".
Cicero "De re publica"
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
Moje Collegium Maius
- Lucile
z cyklu - Powrót do miasta
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- eka
Moje Collegium Maius
Srebrno-czerwone? Ciekawa może być ta symbolika kolorów.
Siostrzyczki pod łukiem są, więc powrót do miasta jak najbardziej się odbył:)
Siostrzyczki pod łukiem są, więc powrót do miasta jak najbardziej się odbył:)
- Lucile
Ewo, coś w tym jest.
Chociaż dzisiaj Collegium Maius to przede wszystkim muzeum, ale przecież przez wieki (12 maja br. minie 645 rocznica erygowania najstarszej polskiej uczelni), ten gmach, a raczej kompleks gmachów położonych wokół pięknego, arkadowego dziedzińca z krużgankami był ośrodkiem myśli i nauki, czyli - w myśl powiedzenia: mowa jest srebrem... a purpura przynależy się sprawującym władzę nad... słowami.
Miło, że zechciałaś odwiedzić miejsce bardzo mi bliskie i zapewniam - w naturze jest piękniejsze i ciekawsze.
Pozdrawiam
L
- Gorgiasz
Moje Collegium Maius
To chyba najlepsze z Twoich przedstawień. Świetna kolorystyka i niepokorne perspektywy.
- Lucile
Zawsze ogromnie mnie cieszy Twoja wizyta, Gorgiaszu, a miłym komentarzem urządziłeś mi udany weekend - bo któż (ręka do góry, niech się przyzna
) nie jest łasy na pochwały.
No to się pochwaliłam.
Dziękuję, pozdrawiam i zapraszam
L

niepokornymi perspektywami obdarzyła mnie mnie natura wyposażając w odwrotny astygmatyzm, więc beztrosko maluję sobie krzywe wycinki mojego miasta. I nie jest tak źle, skoro moje "rodzinne" Muzeum Uniwersytetu Jagiellońskiego Collegium Maius zdecydowało się urządzić (wernisaż w maju br.) wystawę "tej całej mojej twórczości", pt. Ze sztalugi i klawiatury, czyli obrazy i słowa
No to się pochwaliłam.
Dziękuję, pozdrawiam i zapraszam

L
- Gorgiasz
Moje Collegium Maius
Bardzo proszę o konkrety. O ile będę w stanie, na pewno odwiedzę.I nie jest tak źle, skoro moje "rodzinne" Muzeum Uniwersytetu Jagiellońskiego Collegium Maius zdecydowało się urządzić (wernisaż w maju br.) wystawę "tej całej mojej twórczości", pt. Ze sztalugi i klawiatury, czyli obrazy i słowa

- Lucile
9 maja br. godz. 17:00. Serdecznie zapraszam - byłoby miło