mijam słońce
wciąż zawieszone pod mostami
autostrada
odgięta masywnym cieniem
znowu wjeżdżam na tę zdeformowaną tęczę
przyczepioną do mgły
-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
admin@osme-pietro.pl
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
"Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".
Cicero "De re publica"
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
po łuku
- tabakiera
Mam taki obraz z dzieciństwa - wyścigi czy pokaż motorów, motocykli, aut? Nie pamiętam, wiem że była taka betonowa bania i oni jeździli po jej krawędzi, a publiczność obserwowała pokaz z góry.
A może to był sen?
Nie mam pojęcia, ale ten obraz mi świta przez całe życie, szczególnie gdy mam przed sobą trudne wyzwanie. Huk silników, jazdę po ścianie i coś w rodzaju satysfakcji.
Ty o niebie, ja o chlebie.
Ano nie wiesz, co się komu we łbie zakołacze pod wpływem.
Tęcza przyczepiona do mgły i omijanie słońca.
Wiadomo, słońce spali.
A może w liryku Słońce to metafora szczęścia, spełnienia, a podmiot liryczny impetem jest tylko w stanie zdeformować rozszczepione odbicia jego blasku, odgrodzony przez mgłę od źródła szczęścia i spełnienia?
Jest tu dynamika, są załamania i rozproszenia, jest łuk, a skoro mamy łuk, może Amor gdzieś się zaczaił?
A może to był sen?
Nie mam pojęcia, ale ten obraz mi świta przez całe życie, szczególnie gdy mam przed sobą trudne wyzwanie. Huk silników, jazdę po ścianie i coś w rodzaju satysfakcji.
Ty o niebie, ja o chlebie.
Ano nie wiesz, co się komu we łbie zakołacze pod wpływem.
Tęcza przyczepiona do mgły i omijanie słońca.
Wiadomo, słońce spali.
A może w liryku Słońce to metafora szczęścia, spełnienia, a podmiot liryczny impetem jest tylko w stanie zdeformować rozszczepione odbicia jego blasku, odgrodzony przez mgłę od źródła szczęścia i spełnienia?
Jest tu dynamika, są załamania i rozproszenia, jest łuk, a skoro mamy łuk, może Amor gdzieś się zaczaił?