-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
admin@osme-pietro.pl
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
"Wszyscy, którzy zachowali ojczyznę, wspierali ją, pomnażali, mają wyznaczone w niebie określone miejsce, gdzie szczęśliwi rozkoszują się życiem wiecznym".
Cicero "De re publica"
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
wspomnienie wódecznej rodzicielki
-
spragniona
mamcia włóczykij
zaczkała o brzaskaniu
odeszła
wężowaty ślad
niknie
w płachcie mgły
mamcia włóczykij
zaczkała o brzaskaniu
odeszła
wężowaty ślad
niknie
w płachcie mgły
- eka
No... wielki szacun dla wiersza, Grogu!
Wóda matka karmicielka znika wężowatym śladem i topi się w płachcie mgły.
Mega nośna miniatura. Liryzm pobity ironią w 1. rozdaniu, rozlewa się 100% poezją w 2. odsłonie.
Jest moc!

Wóda matka karmicielka znika wężowatym śladem i topi się w płachcie mgły.
Mega nośna miniatura. Liryzm pobity ironią w 1. rozdaniu, rozlewa się 100% poezją w 2. odsłonie.
Jest moc!

-
witam eko
wiele takich mamć snuje się po przekątnych i obrzeżach życia. i jakby ich przybywało. w każdym środowisku, nie tylko na marginesach, ale też w sferach, powiedzmy, świecznikowatych.

wiele takich mamć snuje się po przekątnych i obrzeżach życia. i jakby ich przybywało. w każdym środowisku, nie tylko na marginesach, ale też w sferach, powiedzmy, świecznikowatych.

- eka
A ja w pierwszej chwili odczytałam tu skuteczną walką z nałogiem:)
Kobiety szybciej się uzależniają od alkoholu, zawsze mają pod górkę. W przeciwieństwie do pijaków od razu łapią się na totalny ostracyzm, a pijanym ojcom się wybacza i nałóg tłumaczy różnymi okolicznościami.

Kobiety szybciej się uzależniają od alkoholu, zawsze mają pod górkę. W przeciwieństwie do pijaków od razu łapią się na totalny ostracyzm, a pijanym ojcom się wybacza i nałóg tłumaczy różnymi okolicznościami.

-
ojciec-pijak obrzydlistwo, nieszczęście
matka -pijaczka obrzydlistwo, nieszczęście
ojciec, matka pijacy, tragedia do kwadratu.
nie poddaję ostracyzmowi kobiet dotkniętych tą przypadłością, ani nie wybielam zapaćkanych faciów. ale do tej pory kobiety nadużywające hary były w zdecydowanej mniejszości. nie wiem gdzie wina i przyczyna, że przechylona łódź zaczyna się prostować, czyżby prawo "entropii" i w tym obszarze wyrównywało.
przykre to widoki

-
Mocna, nośna miniatura, brawo.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
w miejscowości w której mieszkam, jeszcze nie tak dawno żyły 3 mamy alkoholiczki. obecnie 10 z kawałkiem, a kawałek ciut mniejszy od dychy. tatów alkoholików ciut ubyło, nie to, żeby się zreflektowali, ino pomarło ich troszku.
pozdrawiam.
- eka
Może u mnie jest tradycyjnie, bo dalej widzę tych nadużywających w przeogromnej większości. Pijana kobieta to rzadkość na ulicach. Na pewno narastająca narkotyczna fala uderzyła również w kobiety, stąd i smutek, bo cierpią dzieci tradycyjnie zawsze bardziej zależne od matek.zimny grog pisze: ↑14 kwie 2021, 11:58ale do tej pory kobiety nadużywające hary były w zdecydowanej mniejszości. nie wiem gdzie wina i przyczyna, że przechylona łódź zaczyna się prostować, czyżby prawo "entropii" i w tym obszarze wyrównywało.
-
część tych mam rozpiła się przy mężach, część wniosła do związku jako posag. tylko dzieci, niestety, w sporej ilości pójdą w ślady.
- eka
Zabierać dzieci alkoholikom... to jakieś przerwanie łańcucha. Rodziny zastępcze wychowają lepiej.