-
- Nasze rekomendacje
-
-
UWAGA!
JEŻELI JESTEŚ ZAREJESTROWANYM UŻYTKOWNIKIEM I MASZ PROBLEM Z LOGOWANIEM, NAPISZ NAM O TYM W MAILU.
admin@osme-pietro.pl
PODAJĄC W TYTULE "PROBLEM Z LOGOWANIEM"
-
- Słup ogłoszeniowy
-
-
Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad.
Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może bronić się przed demokratycznie podjętą decyzją.
Benjamin Franklin
UWAGA!
KONKURS NA TEKST DISCO POLO ROZSTRZYGNIĘTY!
Jeżeli tylko będziecie zainteresowani, idea konkursów powróci na stałe.
A oto wyniki
JAK SIĘ PORUSZAĆ POMIĘDZY FORAMI? O tym dowiesz się stąd.
wspomnienie wódecznej rodzicielki
-
spragniona
mamcia włóczykij
zaczkała o brzaskaniu
odeszła
wężowaty ślad
niknie
w płachcie mgły
mamcia włóczykij
zaczkała o brzaskaniu
odeszła
wężowaty ślad
niknie
w płachcie mgły
- eka
No... wielki szacun dla wiersza, Grogu!
Wóda matka karmicielka znika wężowatym śladem i topi się w płachcie mgły.
Mega nośna miniatura. Liryzm pobity ironią w 1. rozdaniu, rozlewa się 100% poezją w 2. odsłonie.
Jest moc!

Wóda matka karmicielka znika wężowatym śladem i topi się w płachcie mgły.
Mega nośna miniatura. Liryzm pobity ironią w 1. rozdaniu, rozlewa się 100% poezją w 2. odsłonie.
Jest moc!

-
witam eko
wiele takich mamć snuje się po przekątnych i obrzeżach życia. i jakby ich przybywało. w każdym środowisku, nie tylko na marginesach, ale też w sferach, powiedzmy, świecznikowatych.

wiele takich mamć snuje się po przekątnych i obrzeżach życia. i jakby ich przybywało. w każdym środowisku, nie tylko na marginesach, ale też w sferach, powiedzmy, świecznikowatych.

- eka
A ja w pierwszej chwili odczytałam tu skuteczną walką z nałogiem:)
Kobiety szybciej się uzależniają od alkoholu, zawsze mają pod górkę. W przeciwieństwie do pijaków od razu łapią się na totalny ostracyzm, a pijanym ojcom się wybacza i nałóg tłumaczy różnymi okolicznościami.

Kobiety szybciej się uzależniają od alkoholu, zawsze mają pod górkę. W przeciwieństwie do pijaków od razu łapią się na totalny ostracyzm, a pijanym ojcom się wybacza i nałóg tłumaczy różnymi okolicznościami.

-
ojciec-pijak obrzydlistwo, nieszczęście
matka -pijaczka obrzydlistwo, nieszczęście
ojciec, matka pijacy, tragedia do kwadratu.
nie poddaję ostracyzmowi kobiet dotkniętych tą przypadłością, ani nie wybielam zapaćkanych faciów. ale do tej pory kobiety nadużywające hary były w zdecydowanej mniejszości. nie wiem gdzie wina i przyczyna, że przechylona łódź zaczyna się prostować, czyżby prawo "entropii" i w tym obszarze wyrównywało.
przykre to widoki

-
Mocna, nośna miniatura, brawo.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
w miejscowości w której mieszkam, jeszcze nie tak dawno żyły 3 mamy alkoholiczki. obecnie 10 z kawałkiem, a kawałek ciut mniejszy od dychy. tatów alkoholików ciut ubyło, nie to, żeby się zreflektowali, ino pomarło ich troszku.
pozdrawiam.
- eka
Może u mnie jest tradycyjnie, bo dalej widzę tych nadużywających w przeogromnej większości. Pijana kobieta to rzadkość na ulicach. Na pewno narastająca narkotyczna fala uderzyła również w kobiety, stąd i smutek, bo cierpią dzieci tradycyjnie zawsze bardziej zależne od matek.zimny grog pisze: ↑14 kwie 2021, 11:58ale do tej pory kobiety nadużywające hary były w zdecydowanej mniejszości. nie wiem gdzie wina i przyczyna, że przechylona łódź zaczyna się prostować, czyżby prawo "entropii" i w tym obszarze wyrównywało.
-
część tych mam rozpiła się przy mężach, część wniosła do związku jako posag. tylko dzieci, niestety, w sporej ilości pójdą w ślady.
- eka
Zabierać dzieci alkoholikom... to jakieś przerwanie łańcucha. Rodziny zastępcze wychowają lepiej.